Salopeta poate fi optiunea ideala daca nu doresti o rochie eleganta

431

Salopeta a revenit în atenția stiliștilor și este prima opțiune recomandată atunci când nu vrei să porți o rochie de seară, dar îți dorești o ținută elegantă și deosebită.

Salopeta

În aparițiile lor pe covorul roșu, divele au optat deseori pentru salopetă în locul rochiei de seară clasice. Mai mult, de la un timp și miresele au ales să schimbe rochia albă de prințesă cu salopeta modernă. Motivul poate fi și evoluția femeilor în societate, ceea ce le face să își dorească o ținută mai relaxată atât la birou, cât și la ocaziile speciale. Tot mai multe colecții de modă prezintă diverse modele de salopete și își fac loc în garderoba femeilor moderne de pretutindeni.

Rezumând istoria acestui obiect vestimentar, putem spune că salopeta era parte din echipamentul militarilor, parașutiștilor și muncitorilor. În aceste contexte, echipamentul dintr-o singură bucată era foarte practic. Designerii l-au transformat într-o piesă vestimentară șic. Specialistul în modă Athena Philip menționează că salopeta a apărut ca ținută elegantă în colecțiile designerilor precum Florentine Thayat (1919), Elsa Schiaparelli, Rodchenko și Emilio Pucci.

În timp, designerii au preluat ideile predecesorilor și au modificat croiala clasică a salopetei, transformând-o chiar în ținute de scenă pentru vedetele vremii. Elvis, Madonna sau Prince au ieșit în evidență prin ținutele inovatoare ce aveau la bază banala salopetă…

Odată ce a început să facă parte din colecțiile designerilor și să se găsească în magazinele de haine, salopeta a fost aleasă tot mai mult în locul rochiei de seară, pentru un look original și extravagant. Pentru o ținută simplă, poți opta pentru o salopetă neagră din voal, puțin transparentă ce va atrage toate privirile la un eveniment de seară sau într-o croazieră. La nuntă, te avantajează o salopetă fucsia cu aplicații din dantelă. Poate fi o alternativă bună atât în nuanțe clasice alb-negru, cât și în nuanțe intense.