Salvatore Ferragamo

128

Salvatore Ferragamo s-a nascut in 1898 in orasul italian Bonito, fiind al 11-lea dintre cei 14 copii ai familiei. Dupa ce a creat prima pereche de pantofi la varsta de noua ani, pentru surorile sale, tanarul Salvatore a decis ca si-a gasit chemarea, pentru ca intotdeauna a avut o pasiune pentru pantofi.

Salvatore Ferragamo

A inceput sa studieze crearea pantofilor in Naples timp de un an, apoi si-a deschis un mic magazin in casa parintilor. In 1914 a emigrat la Boston, unde unul dintre fratii sai lucra intr-o fabrica de ghete. Dupa o scurta perioada petrecuta la fabrica, Ferragamo a reusit sa isi convinga fratii sa se mute in Santa Barbara, California, apoi la Hollywood.

Aici a deschis un magazin in care repara si crea pantofi, iar in scurt timp a devenit de succes, dupa ce mai multe vedete ale vremii apelau la serviciile sale.

Dupa 13 ani petrecuti in in Statele Unite, acesta s-a intors in 1927 in Italia, dar de aceasta data in Florenta. A inceput sa realizeze pantofi pentru cele mai bogate persoane, insa din cauza problemelor economice, a declarat falimentul in 1933…

Cu toate acestea, in 1950 si-a continuat afacerea si avea peste 700 de angajati ce realizau 350 de perechi de pantofi pe zi. In 1960, la varsta de 62 de ani, Ferragamo a incetat din viata. In 1995 a fost deschis un muzeu dedicat vietii si operelor sale.