Tinute pentru interviu

341

Prima impresie conteaza intotdeauna, iar atunci cand esti in cautarea unui loc de munca, trebuie sa ai tinute pentru interviu corespunzatoare, pentru a atrage atentia prin eleganta si seriozitate. Tinuta si limbajul trupului sunt primele semne pe care le observa angajatorul.

Tinute pentru interviu

Dar, in special culoarea este cea care sare in ochi la prima vedere. Aceasta transmite un mesaj subconstinentului despre personalitate. Culorile potrivite exprima incredere, profesionalism si abilitate de adaptare intr-un anumit mediu de lucru. Avem cateva sfaturi pentru tine, despre cum sa alegi tinute pentru interviu si culorile.

Tinute pentru interviu

Alege tinute pentru interviu solide

O regula importanta este ca angajatorul sa nu te tina minte datorita tinutei tale; poarta tinute pentru interviu care sa ii permita acestuia sa se concentreze mai mult asupra abilitatilor si calificarilor tale. Purtand culori solide, te ajuta sa asiguri un interviu normal.

Bleumarinul, griul inchis si costumele sau rochiile negre arata profesional, fara sa fie stridente. Modelele, cum ar fi dungile subtiri, sunt potrivite; regula este sa alegi un model destul de mic.

Tinute pentru interviu

Alege tinute pentru interviu cu culorile neutre

Daca porti tinute pentru interviu in culori luminoase, este posibil sa fii tinuta minte datorita acestora. Culorile neutre (bleumarin, negru, maro, gri) sunt cele mai potrivite culori pentru un interviu. Albul este si el excelent pentru o bluza sau o camasa cu nasturi.

Poti adauga putina culoare neutra unei tinute pentru interviu. Nuantele pale sunt o metoda de a adauga o pata de culoare, fara sa pari prea autoritara. De exemplu, o bluza intr-un albastru pal pe sub un costum gri inchis, poate da delicatete unei imagini feminine. O pata de culoare luminoasa, indrazneata (ca o esarfa rosie) exprima autoritate si poate fi un plus pentru un job de manager. Oricum, trebuie sa porti cel mult o piesa intr-o culoare luminoasa, daca vrei, asigurandu-te ca nu este dominanta pentru tinuta ta.

Tinute pentru interviu

Cerceteaza mediul de lucru pentru a sti ce tinute pentru interviu alegi

Poti cauta informatii despre mediul de lucru al companiei respective, inainte de a merge la interviu. Poti purta culori care sa arate dispozitia ta pentru a arata ca esti potrivit pentru cultura firmei. Pentru un loc care accepta un stil conservator, ar trebui sa pastrezi culorile neutre, solide.

Tinute pentru interviu

Oricum, de cele mai multe ori poti apela la putina culoare. Culorile mai delicate (ca un roz pal pentru o bluza) se potrivesc pentru atmosferele lejere de lucru, pentru ca transmit personalitate.

Pentru un job in moda sau intr-un magazin de haine ai voie sa fii mai creativa in ceea ce priveste culorile, incat sa arati ca exista un simt al stilului…

Daca exista vreo indoiala in ceea ce priveste cultura firmei respective, este mai bine sa alegi tinute pentru interviu conservatoare, in culori neutre, solide.

Tinute pentru interviuTinute pentru interviuTinute pentru interviuTinute pentru interviuTinute pentru interviuTinute pentru interviu