Alergologie-Imunologie

Alergologie-Imunologie boli, simptome si tratamente. Sfaturi legate de sanatate pentru Alergologie-Imunologie.

Anafilaxia

Anafilaxia

Anafilaxia e o alergie severa ce poate sa puna in pericol viata cuiva. Aceasta poate aparea la cateva secunde sau minute dupa ce a avut loc expunerea la un alergen precum veninul intepaturii unei allbine.

Read More »

Ce sunt anticorpii IgE?

Ce sunt anticorpii IgE?

Anticorpii IgE sunt implicati in reactiile alergice, fiind un tip de imunoglobuline produse de organismul uman. Sistemul nostru are capacitatea de a produce cel putin cinci tipuri de imunoglobuline, numite si anticorpi, acestea fiind IgA, IgD, IgE, IgG si IgM. Principalul anticorp care participa la reactiile alergice este IgE. Mecanism fiziopatogenic Anticorpii, in momentul in care intalnesc alergenul cercetat impotriva ...

Read More »

Teste alergologice

Teste alergologice

Testele alergologice sunt testele cutanate sau sanguine in urma carora se constata ce substanta sau alergen declanseaza reactiile alergice.

Read More »

Cum poţi depista la timp intoleranţa la gluten

Cum poţi depista la timp intoleranţa la gluten

Stresul şi problemele lumii moderne cu care ne confruntăm zilnic duc la apariţia diverselor afecţiuni şi alergii, cele mai cunoscute fiind intoleranţa la lactoză şi cea la gluten. Dacă prima este una cunoscută, cea de-a doua încă prezintă unele aspecte neclare, în special atunci când vorbim despre simptomele care ne pot duce cu gândul la o astfel de afecţiune.           ...

Read More »

Cum scăpați de nevralgii

Cum scăpați de nevralgii

Termenul de nevralgie desemnează simptomul dureros acut care se resimte pe traiectul unui nerv. Iată remediiie naturale pentru cele mai frecvente localizări ale acestei neplăcute manifestări.

Read More »