Alergia la polen – 10 tratamente naturiste

Share

Alergia la polen este o formă de rinită alergică sezonieră care se afirmă prin strănutul continuu, nas înfundat, mâncărimea ochilor, uneori chiar şi greutăţi în respiraţie.

Alergia-la-polen

Cei care sunt alergici la polen sunt alergici şi la praful din casă.

Evitarea mediilor de expunere la polen e cam dificilă, mai ales dacă eşti la exteriorul clădirilor, de aceea cel mai bine este să găseşti un tratament rapid pentru îndepărtarea acestei sensibilități, deoarece presupun că eşti şi tu dornic să petreci mai mult timp în aer liber.

Tratamente naturiste în îndepărtarea alergiilor la polen:

  1. Fagurii de pădure

Acest tratament pentru alergia la polen trebuie urmat timp de trei săptămâni. Se mestecă de șase ori pe zi câte o bucăţică de fagure timp de 20 de minute.

  1. Oţetul de mere

Se bea dimineața o linguriţă de oţet diluată într-o jumătate de cană de apă.

  1. Ulei de chimen negru

Se iau câte două capsule de trei ori pe zi timp de trei luni. Uleiurile eterice sunt benefice deoarece echilibrează sistemul imunitar.

  1. Infuzia din frunze uscate de pătrunjel va scădea nivelul de histamină (amină ce are un rol puternic în apariția proceselor alergice).
  2. Infuzia din frunze uscate de urzici este uimitoare în oprirea strănutului şi a congestiei nazale.
  3. Băile cu abur (infuziile) sunt şi ele benefice în tratarea acestei alergii.
  4. Gargara cu apă sărată seara, înainte de a merge la somn.

Aceasta este indicată pentru a îndepărta factorii alergeni de la nivelul cavităţii bucale.

  1. Irigarea nazală

Este pe deplin necesară şi trebuie realizată zilnic cu apă sărată. Acest tratament este indicat pentru a restabili secreţiile nazale apoase şi a îţi elibera sinusurile.

  1. Şedinţele de aromaterapie

Sunt eficiente dacă au loc înainte de somn. Cu ajutorul acestora vei scăpa în mod rapid de strănut, de senzaţia de iritare şi de nasul înfundat.

  1. Consumul a cât mai multe alimente ce sunt bogate în antioxidanţi naturali (fructe şi legume intens colorate), dar şi a alimentelor bogate în seleniu, vitamina E, zinc.

Indicaţii în prevenirea alergiilor provenite mai ales de la polen:

  • Spălarea părului după venirea de afară pentru îndepărtarea eventualului polen ce s-a prins în păr.
  • Schimbarea hainelor de afară în unele curate şi călcate de dinainte pentru a evita la fel polenul prins pe ele.
  • Aceeaşi problemă este şi în cazul încălţărilor.
  • Fereşte-te de expunerile îndelungate în locurile unde există factori alergeni, precum încăperile nearisite în care se fumează, expoziţiile, deoarece vei tinde să fii alergic şi la vopselele folosite de artişti.
  • Dispozitivele de filtrare ale aerului din casă şi maşină, precum şi aerul condiţionat sunt foarte folositoare. Astfel, vei avea permanent un aer curat şi aerisit.

Se recomandă pe cât posibilă evitarea ieşirilor dimineaţa sau imediat după prânz, deoarece exact atunci sunt perioadele în care alergenii sunt mai întâlniţi în atmosferă. E indicat şi evitarea animalelor de companie, deoarece la nivelul blănii lor se găsesc o multitudine de aceşti factori alergeni…

Aveţi mare grijă dacă sunteți alergici la polen, deoarece vă poate disturba chiar viaţa socială!


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news