Cele mai frecvente alergii toamna

Share

Atat primavara, cat si toamna marcheaza sezoanele intoarcerii alergiilor, declansandu-se simptomele la circa 15% dintre cei afectati. Conform studiilor, s-a descoperit ca din cauza incalzirii globale aceste alergii pot persista chiar mai mult de zece zile, iar la baza declansarii alergiilor este ploaia ce spala polenul care este dus de vant.

Cele mai frecvente alergii toamna

Cauze

Polen
Plantele masculine sau anumite parti din plante ce produc seminte vor elibera in aer polen pentru fertilizarea arborilor de sex feminin.

Mucegai
Acesta poate fi intalnit atat in spatiile inchise, cat si in aer liber, iar oricare mediu cald si umed poate ajuta la inmultirea mucegaiului. La fel ca polenul, acesta poate provoca reactii alergice persoanelor mai sensibile. Deoarece sunt multe frunze uscate si umezite de ploaie, situatia poate deveni problematica.

Acarieni din praf
Majoritatea locuintelor contin praf si insecte foarte mici ce fac parte din arborele aranhnidelor, deoarece acestea prefera mediile calde si umede. Daca se pornesc caloriferele, acarienii se vor raspandi in toata casa, asadar se recomanda curatenia facuta cu regularitate, deoarece in acest mod vor putea fi indepartati acarienii din praf.

Simptome
-rinoree;
-lacrimarea ochilor;
-tuse;
-stranut;
-aparitia cearcanelor;
-mancarimea ochilor sau nasului.

Unele persoane afectate pot avea senzatia de mancarime la nivelul gatului atunci cand mananca banane, pepene galben, castraveti sau alte cateva legume si fructe.

Tratamente
Chiar daca nu exista niciun tratament permanent pentru aceste alergii, exista cateva metode prin care puteti calma suferinta si diminua aparitia simptomelor:

-se recomanda evitarea iesirilor atunci cand nivelul polenului din aer este mare;
-se recomanda utilizarea antihistaminicelor inaintea intrarii in contact cu alergenii…


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news

Articole recente