Tratamente pentru alergie care dau rezultate

Share

Aceste tratamente pentru alergie sunt prescrise de către un medic specialist, dar tratamentul poate implica și administrarea unor medicamente care împiedică formarea mastocitelor sau eliberării hitaminei.

Alergiile apar de cele mai multe ori atunci cand debuteaza primavara, cand arborii incep sa polenizeze. De asemenea, multe persoane au parte de alergii dupa ce intra in contact cu frunze mucegaite, un alergen adesea ignorat insa care duce la simptome pana la sfarsitul toamnei.

Tratamente pentru alergie

Vestea buna pentru iubitorii florilor este ca acestea nu vor declansa vreo reactie alergica, iar daca stranutati dupa ce ati intrat in contact cu acestea, cauza este de cele mai multe ori mucegaiul sau ierburile prezente.

Simptomele care apar cel mai des în cazul alergiilor, sunt mâncărimea la nivelul ochilor sau nasului, oboseala, erupțiile la nivelul pielii, senzația asemănătoare convalescenței, lăcrimarea, rinoreea. Severitatea acestor simptome diferă de mult, astfel că simptomele alergiei ușoare pot fi abia observabile și pot crea stări de disconfort. Simptomele alergiei moderate pot crea o stare de rău fizic, ca atunci când suntem răciți. Simptomele alergiei severe pot ajunge chiar să ne pună la pat, fiind incapabili să ne desfășurăm activitatea în mod normal.

Toate persoanele au alergii?

Alergiile nu apar la toate persoanele, cazurile fiind diferite de la om la om,, la fel si gravitatea problemei. Se poate întâmpla ca uneori, alergiile să fie moștenite de la unul din părinți. Dacă unul din părinți este alergic, probabilitatea ca si copilul să fie alergic este crescută.

Tratamente pentru alergie

Putem folosi tratamente pentru alergie pe bază de picături pentru ochi sau spray-uri nazale, diverse creme are tratează eczemele sau iritațiile, unguente, pastile sau chiar injecții. Tratamentul anti-alergic trebuie întotdeauna administrat în urma unui consult medical, cel mai bun îndemn fiind de a vă adresa unui medic specialist, care vă va recomanda un tratament în funcția de alergia pe care o aveți.

Tratament naturist pentru alergii

Aceste tratamente pentru alergie se bazează, în special, pe plante și pot fi folosite și în combinații.

Urzica este una dintre cele mai folosite plante, care aduce o serie de beneficii organismului nostru. Se poate consuma sub formă de ceai sau de infuzie sau chiar sub forma pulberei, pulberea de urzică calmând alergiile de orice fel.

Gingko Biloba

Gingko biloba este o plantă care combate orice tip de alergie, datorită conținutului de flavonoide și antioxidanți. Aceste substanțe pe care le conține planta, blochează producția de histamină și contribuie la combaterea alergiilor.

Țelina

Țelina este și ea un bun tratament împotriva alergiilor, fiind folosită, în principal, ca aliment. Se pot consuma atât frunzele, cât și rădăcina țelinei. Este tipul de aliment care aduce foarte multe beneficii asupra sănătății și despre care puțini dintre oameni știu. Pentru combaterea alergiilor, se consumă suc de țelină timp de o lună de zile, de trei ori pe zi, înainte de mesele principale, câte 250 de ml.

Mierea

Mierea este și ea un bun tratament împotriva alergiilor, fiind un adevărat elixir, pentru sănătate în general. Mierea este indicată persoanelor care suferă de alergii, de diverse forme și se recomandă consumarea ei zilnic.

Uleiul de sunătoare

Uleiul de sunătoare tratează cu succes alergiile pielii. Este ideal pentru diverse afecțiuni sau iritații la nivelul pielii.

Tratamente
Se recomanda incercarea ameliorarii simptomelor, deoarece, fara tratament, alergiile se pot agrava cu trecerea timpului. In plus, reactiile alergice se pot raspandi pana in plamani, crescand si riscul aparitiei astmului. Circa 50% dintre persoanele care sufera de alergii au si astm, iar jumatate dintre acestea vor dezvolta si sinuzita.

Pentru alergiile usoare ajung anumite medicamente, majoritatea diminuand sau stopand reactia, iar acestea trebuie administrate inainte de inceperea sezonului alergiilor.

Antihistaminicele – acestea vor impiedica celulele din organism sa elibereze substantele care declanseaza simptomele asemanatoare cu cele ale racelii. Cele mai multe se administreaza pe cale orala.

Corticosteroizi administrati intranazal – aceste spray-uri sunt mai puternice decat antihistaminicele si se elibereaza pe baza prescriptiei medicale si, conform studiilor, s-au dovedit a fi cele mai eficiente remedii impotriva alergiilor.

Decongestionantele – acestea se elibereaza fara prescriptie medicala si, cu o actiune rapida, acestea se pot administra atat pe cale orala cat si intranazala. Vor actiona prin constrictia vaselor de sange ce contribuie la diminuarea cantitatii de lichid care se scurge din nas…

Trebuie verificata cantitatea de polen din atmosfera si se recomanda evitarea iesirilor din casa atunci cand nivelul este mai ridicat. Plantele elibereaza polenul intre orele 4:00 si 8:00, astfel pe timpul noptii se recomanda inchiderea ferestrelor..


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news