Alimentele care pot reduce riscul de cancer la san

Share

S-a demonstrat faptul ca unele alimente pot reduce riscul de cancer la san, iar rezultatele au fost cercetate pentru o perioada mai indelungata.

Alimentele care pot să reducă riscul de cancer la sân

Iata cele mai recomandate alimente

1.Grasimile sanatoase, precum uleiul de masline extravirgin, presat la rece, avocado, nucile, semintele de floarea-soarelui, semintele de pin sau migdalele;
2. Fructele si legumele cu culori cat mai diferite;
3. Cerealele integrale;
4. Branzeturile si anumite produse lactate.

Trebuie sa stii ca si desertul poate reduce riscul dezvoltarii cancerului la san, insa trebuie utilizate doar ingrediente bune, iar nutritionistii recomanda:
-inlocuirea margarinei cu uleiul de masline;
-utilizarea fainii integrale sau amestecul cu cea obisnuita pentru anumite retete.

De asemenea, nu trebuie sa lipseasca:

-legumele: acestea pot fi consumate in orice cantitate, pentru ca este benefica includerea lor in alimentatia de zi cu zi. Se recomanda gatirea in ulei de masline;

-carbohidratii buni: o felie de paine integrala, 25 grame de cereale integrale, 150 grame cartofi, orez brun sau paste integrale;

-grasimile bune: o lingura de masline, doua linguri de nuci crude, un strugure, patru caise, o banana, cateva cireste, doua kiwi micute, o nectarina, o piersica, o portocala, cateva prune, doua lingurite de stafide;

-lactatele: un sfert de litru de lapte, un ou, 25 grame de branza, 100 de grame de branza de casa sau 125 de grame de iaurt;

-carnea este optionala, se pot consuma saptamanal cate 340 de grame de carne de pui sau fructe de mare, insa trebuie o atentie sporita la carnea rosie, pentru ca medicul recomanda doar 170 de grame de carne de porc, vita sau miel pe luna, iar in acest caz se renunta la carnea de pui sau fructele de mare…


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news