Amorteala faciala

Share

Amorteala faciala poate aparea din diverse motive, insa cel mai intalnit motiv al acestui simptom este compresia nervilor faciali.

Amorteala faciala
Cauzele care afecteza nervii faciali includ in general traumatismele, accidentul vascular general si tumorile. Amorteala poate fi simtita precum un efect secundar, aparut dupa ce s-au administrat anumite medicamente, in urma unor fenomene neurologice, dar si a unor boli precum diabetul au neuropatia.

Cauze
-expunerea la temperaturi scazute;
-traumatisme la nivelul fetei;
-presiune asupra nervilor;
-migrenele;
-scleroza multipla;
-herpes zoster;
-deficit de vitamine;
-infarct;
-tumori in zona creierului;
-leziuni severe in zona capului;
-paralizia Bell.

Accidentul vascular cerebral poate fi provocat de leziuni ale creierului ce determina privarea acestuia de oxigen si sange. Un accident vascular cerebral va duce adesea la amorteala in unele zone ale corpului, in functie de zona creierului afectata de lipsa de oxigen. In cazul in care nervii prezenti la nivelul fetei sunt lipsiti de oxigen, poate intervini paralizia faciala partiala sau totala.

Leziunile nervilor pot fi un alt factor comun de amorteala faciala, iar senzatiile oferite de nervi sunt un rezultat al mesajelor creierului. In cazurile in care nervii se deterioreaza, acestia pot provoca durere sau o absenta totala ori partiala a senzatiilor. Insa, nervii pot fi lezati in diferite moduri: traumatismele craniene sau in zona gatului pot provoca pierderea destul de dura a senzatiilor din zona fetei…

Amorteala faciala poate aparea si din cauza migrenei cu aura. Acest tip de migrena rara este un fenomen neurologic. Migrena cu aura duce la amorteala faciala cu circa jumatate de ora inainte de debutul durerii de cap. Amorteala poate afecta limba sau extremitatile. Migrena cu aura poate fi insotita si de orbire temporara sau de dificultati in comunicare.


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news

Articole recente