Diabetul zaharat

210

Diabetul zaharat nu este o povara atat de mare, doar ca persoanele afectate vor fi nevoite sa isi schimbe stilul de viata. In momentul in care sunt diagnosticate, cele mai multe persoane trec prin diferite stari care variaza de la depresie, furie sau frica si, in functie de fiecare persoana in parte, trairile se pot agrava sau se pot ameliora.

Diabetul zaharat

De cele mai multe ori, stresul va duce la dezechilibrarea nivelului de glucoza din sange. Iata cele mai intalnite simptome emotionale intalnite la aceste persoane:

Furie

Cele mai multe dintre persoane vor fi furioase din cauza schimbarilor majore pe care vor fi nevoite sa le faca, iar aceasta furie este uneori provocata de cantitatea redusa de zahar din sange.

Anxietate

Aceasta apare de cele mai multe ori imediat dupa ce persoanele au fost diagnosticate, pentru ca nu stiut detalii despre aceasta afectiune si nu stiu la ce sa se astepte. In plus, toata lumea se teme de complicatiile oricarei boli, dar anxietatea poate fi ameliorata printr-o consiliere corespunzatoare.

Depresie 

Chiar daca este pentru o perioada redusa de timp, aceasta depresie este absolut normala pentru fiecare persoana care tocmai a fost diagnosticata cu o astfel de afectiune…

Negarea

Persoanelor care abia au fost diagnosticate le este dificil sa accepte ca sunt afectate de o boala de care nu au cum sa se descotoroseasca. De cele mai multe ori, prietenii si familia vor ajuta la depasirea acestui moment dificil.