Home / SANATATE / BOLI ȘI TRATAMENTE / Dr. Oz a intocmit o lista cu alimentele care ne protejeaza de cancerul ovarian

Dr. Oz a intocmit o lista cu alimentele care ne protejeaza de cancerul ovarian

Noile studii prezinta faptul ca o treime din tipurile de cancer ar putea fi prevenite cu ajutorul unei alimentatii corespunzatoare. Cancerul ovarian este cunoscut si ca „ucigasul silentios”, pentru ca poate afecta femeile de orice varsta si nu manifesta simptome deranjante de la inceput.

Dr. Oz

Medicii trag un semnal de alarma asupra riscului aparitiei ce creste odata cu varsta, iar patru din cinci cazuri au aparut la femeile de peste 50 de ani. Principalul motiv al aparitiei cancerului ovarian nu este cunoscut, dar ar trebui sa stii cateva simptome asociate acestui tip de cancer:

-balonare
-sangerari anale
-pierderea poftei de mancare
-dureri si distensii abdominale
-urinari frecvente

Dr. Oz a intocmit o lista cu alimentele care ne protejeaza de cancerul ovarian:

Andivele
Se stie ca femeile care consuma andive destul de des, au sanse cu 75% mai mici decat restul femeilor, de a capata acest tip de cancer. Aceste rezultate sunt date de o substanta din andive, care se numeste kemferol si este foarte puternica, intrucat poate distruge celulele canceroase. In plus, kemferolul impiedica vascularizarea tumorii, iar doua portii pe saptamana ar trebui sa fie de ajuns.

Ceapa
Ceapa scade riscul aparitiei mai multor tipuri de cancer, printre care si cel ovarian. Pentru ca are substante anticancerigene, se recomanda sa consumi o jumatate de cana de ceapa cruda, pentru ca cea fiarta isi pierde o parte din substantele benefice. Trebuie sa stii ca ceapa rosie este mai puternica decat ceapa alba cu 60%.

Carnea de peste
Continutul ridicat de acizi grasi (omega-3), face ca riscul aparitiei cancerului ovarian sa scada cu 30%. Dr. Oz recomanda consumarea a trei portii de peste (somon, hering, sardine, macrou, cod) pe saptamana, ori copt, ori fiert.

Rosiile
O cana de rosii consumata de cinci ori pe saptamana va reduce riscul aparitiei acestui tip de cancer cu pana la 60%, iar substanta caruia i se datoreaza totul este licopenul, care se gaseste in cantitati mai mari in rosiile gatite, decat cele crude.

Strugurii
In struguri sau in vinul rosu se regaseste resveratrol, ce inhiba angiogeneza (procesul de formare al vaselor de sange care duc sangele la tumorile canceroase) cu pana la 60%.