Mituri neadevărate despre accidentul vascular cerebral

Share

Precum si alte cateva boli si afectiuni, accidentul vascular cerebral este recunoscut din cauza unor mituri care, de cele mai multe ori, se dovedesc a fi false. Accidentul vascular cerebral este periculos, deoarece vizeaza celulele prezente in organism, mai ales pe cele din creier, care nu pot supravietui fara fluxul normal de sange, pentru ca acesta este cel ce aduce oxigenul, dar si substante nutritive. Toate organele umane depind de buna functionare a creierului.

accidentul vascular cerebral

Accidentul vascular cerebral se manifesta doar la persoane in varsta. (Fals)
Este adevarat ca odata cu trecerea timpului creste riscul aparitiei acestui accident vascular, insa numarul acestor afectiuni este tot mai mare in cazul persoanelor care au varste intre 19 si 66 de ani. Riscul aparitiei la tineri are legatura cu obezitatea si hipertensiunea arteriala, asa ca acest mit este dovedit a fi fals.

Un accident vascular cerebral este insotit de paralizie. (Fals)
Accidentul vascular poate provoca incetinirea sau oprirea activitatii pe vreo parte a corpului. Pot aparea si simptome mai putin vizibile precum amorteala sau furnicaturile in zona degetelor. Persoanele sanatoase au parte si ele de amorteala sau furnicaturi insa daca acestea dureaza mai mult de un minut, atunci ar putea fi un semn al debutului unui accident vascular cerebral sau alte probleme neurologice.

Accidentul vascular cerebral nu poate fi tratat. (Fals)
Cele mai multe dintre accidentele vasculare sunt ivite din cauza unui cheag de sange, iar aparitia lor poate sa fie prevenita. Daca bolnavul se prezinta la un medic in maximum patru ore de la aparitia primelor simptome, i se poate administra un medicament care poate impinge cheagul de sange prin vene…

Cel mai des intalnit semn al unui accident vascular este durerea. (Fals)
Cele mai multe dintre accidentele vasculare cerebrale pot provoca dureri minore, ori durerea lipseste. Unele persoane considera ca accidentul vascular cerebral va duce la dureri de cap accentuate, insa aceasta descriere se incadreaza mai bine in simptomele unei conditii cunoscute ca si hemoragie subarahnoidiana, ce presupune sangerarea.


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news

Articole recente