Puneți capăt durerilor de spate prin metode naturale

Share

Durerile de spate sunt foarte frecvente, afectând aproape în egală măsură bătrânii şi tinerii. Este suficient uneori să ridici o greutate mai mare sau ca temperatura aerului să scadă puțin şi să plouă pentru ca o criză să se declanşeze.

Puneți capăt durerilor de spate prin metode naturale

De asemenea, de vină pot fi postura defectuoasă a coloanei vertebrale, artrozele cervicale ori o hernie de disc.

Există diverse tehnici cu ajutorul cărora se poate calma durerea, fiecare tratând afecțiunea prin prisme diferite. Pentru kinetoterapia clasică, aceste dureri sunt provocate de slăbirea muşchilor spatelui, prin urmare trebuie acționat asupra lor, pentru a-i ajuta să se dezvolte.

Pentru adepții metodei Mezier, durerile de spate se explică prin faptul că muşchii dorsali foarte puternici sunt deseori prea scurți şi prea tonici. Prin urmare, nu e nevoie să-i ajutăm să se dezvolte. Trebuie mai degrabă să-i facem mai puțin tonici, prin întinderi. Nu există tratament standard în cadrul acestei tehnici, ci se aplică în funcție de fiecare caz. Scopul este de a ajuta pacientul să-şi corecteze posturile defectuoase ce afectează coloana şi de a reda mobilitatea normală a muşchilor.

Ce facem când durerile sunt provocate de sciatică:

Durerile sunt generate în acest caz de procese inflamatorii sau de compresiunea nervului sciatic. Nevralgia sciatică are la bază, de obicei, hernia de disc intervertebral, însoțită de contractarea musculaturii din zona respectivă.

Ca tratament adjuvant, puteți utiliza extracte din plante. Un astfel de preparat este tinctura preparată din fructe de ardei iute, obținută prin macerarea a 15 g fructe mărunțite timp de sapte zile în 100 ml alcool de 70°. Cu această tinctură fricționați locul dureros. Dacă aveți pielea sensibilă, diluați maceratul, în părți egale, cu apă.

O altă formulă cuprinde următoarele componente, amestecate în părți egale: tinctură de ardei iute, spirt de săpun, spirt de camfor, ulei volatil de rozmarin, ulei volatil de levănțică, soluție apoasă de amoniac.

– Spirtul de săpun se prepară din 16 g săpun de potasiu, 50 ml alcool etilic şi 34 ml apă. Amestecaţi ingredientele pâna la dizolvarea săpunului, iar după 24 de ore, filtrați.

– Spirtul de camfor se obține din 10 g camfor şi 70 ml alcool etilic de 90°, cantitate care se completează cu apă până la 100 g. Dizolvați camforul în alcool, iar apa adăugați-o treptat, în cantități mici.

Soluţia apoasă de amoniac conține circa 10% amoniac gaz şi o puteți procura de la farmacie. Fricționați zonele dureroase aplicați local comprese cu soluția respectivă pusă între două tifoane.

Remediile homeopatice fac minuni

– Pentru calmarea durerilor localizate în zona lombară:
Rhux toxicodendron, 9 CH, câte cinci granule, de două ori pe zi (leacul este eficient mai ales cazul durerilor matinale).
Arnica sau Nux vomica, 9 CH, câte cinci granule, de două ori pe zi (în cazul în care aveți un blocaj).

– Pentru calmarea durerilor resimţite în zona vertebrelor dorsale:
Phosphorus, 9 CH, câte cinci granule, de două ori pe zi.
Calcarea phosphorica, 9 CH, câte cinci granule, de două ori pe zi.

– Pentru calmarea durerilor localizate la nivelul vertebrelor cervicale:
Actaea racemosa, 9 CH, câte cinci granule, de două ori pe zi…


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news

Articole recente