Regula pentru a păstra sănătatea rinichilor

266

Rinichii joacă un rol foarte important în organism, acela de filtru al sângelui. Din cinci în cinci minute, fiecare picătură de sânge este cercetată şi curățată de orice deseu sau toxină hidrosolubilă de către rinichi, elementele nedorite fiind apoi eliminate odată cu urina.Regula pentru a păstra sănătatea rinichilor

Pentru a vă păstra rinichii sănătoşi, trebuie să țineți cont de anumite reguli ce țin de igiena de viață a fiecăruia:

•    După ce treceți de vârsta de 40 de ani, controlați-vă cu regularitate tensiunea. O valoare prea mare şi constantă poate afecta rinichii.

•    Nu consumați alcool decât la ocazii speciale, în cantități mici.

•    Nu luați analgezice decât atunci când nu aveți altă soluție. Consumul abuziv şi îndelungat al unor astfel de substanțe poate afecta rinichii.

•    Beți zilnic doi-trei litri de apă minerală sau ceaiuri. Rinichii au nevoie de multe lichide ca să funcționeze la randament optim. Însă, băuturile nu trebuie să conțină cofeină, taninuri sau zahăr…

loading...
Articolul precedentVitamina B1
Articolul următorCoafuri pentru fete rotunde

Articol realizat de:

Elena Yvette este una dintre cele mai pasionate blogerițe, îi place să abordeze diferite subiecte, cum ar fi ultimele tendințe în materie de modă, cele mai noi știri mondene și multe altele. Descoperiți și voi viziunea unui blogger de calitate!