Home / SANATATE / BOLI ȘI TRATAMENTE / Simptomele cancerului la plamani

Simptomele cancerului la plamani

Rata supravietuirii acestui tip de cancer poate sa creasca, daca acesta este descoperit la inceput insa, din nefericire, la majoritatea bolnavilor, atunci cand este diagnosticat, de cele mai multe ori este prea tarziu, iar aceste lucruri pot fi evitate daca populatia ar cunoaste simptomele cancerului la plamani.

Simptomele cancerului la plamani

Pentru fumatori este foarte important sa inteleaga si sa descopere simptomele cancerului la plamani. Circa 85% dintre persoanele care au dezvoltat cancer fumeaza sau au fumat peste 10 ani oricand in decursul vietii, si doar 15% s-au imbolnavit fara sa fi fumat.

Tuse persistenta – Majoritatea oamenilor pun tusea pe seama altor afectiuni, decat cea reala (cancerul pulmonar in cazurile cele mai grave), iar daca o tuse tine mai mult de doua saptamani ar putea fi un semn al acestei afectiuni. De asemenea, tusea poate fi insotita si de sange, chiar daca acesta nu este in cantitate mare, este una din simptomele cancerului la plamani.

Scurtarea respiratiei atunci cand este practicat sportul – Acesta reprezinta un alt simptom care apare in fazele de inceput ale afectiunii insa, de cele mai multe ori, este asociat cu imbatranirea si de cele mai multe ori nu primeste nicio atentie, fiind trecut cu vederea. Daca exista si alte simptome, ar fi bine sa se programeze un consult la un medic specialist, deoarece cauzele nu sunt intotdeauna cele mai putin ingrijoratoare.

Dureri de spate, piept, umar, brat – Acest tip de cancer poate sa afecteze nervii, si sa duca la aparitia unor dureri in zonele enumerate mai sus. Aproximativ 50% dintre pacientii diagnosticati cu cancer la plamani s-au plans de astfel de dureri.