Tratament pentru pietre la rinichi cu unde soc

Share

De-a lungul vietii, circa una din zece persoane dezvolta pietre la rinichi, iar daca cineva deja a avut aceasta problema, atunci se asteapta ca in urmatorii trei ani sa apara si altele. Din fericire, in ziua de azi exista mai multe tehnici noi care inlatura aceasta „afectiune”, iar una dintre ele implica un tratament pentru pietre la rinichi cu unde soc. Aceasta este numita litotritie si presupune sfarmarea pietrelor in fragmente de dimensiuni extrem de mici, care ulterior se vor elimina prin urina.Tratament pentru pietre la rinichi cu unde soc

Care sunt avantajele unui tratament pentru pietre la rinichi cu unde soc:

-este invaziv;
-nu prespune consumul de analgezice;
-nu presupune anestezie;
-nu presupune expunere radiologica;
-nu necesita spitalizare;
-nu produce niciun disconfort pacientului;
-permite reluarea activitatii intr-o perioada scurta.

La fel ca majoritatea tehnicilor moderne, aceasta nu produce disconfort si este efectuata cu ajutorul unui aparat ce permite pacientului sa scape de durerile insuportabile fara sa necesite si spitalizare.

Pietrele la rinichi apar mai des la barbati

Conform statisticilor aceasta afirmatie este adevarata, insa in ultimii ani, numarul femeilor care sufera de litiaza renala este in crestere. Acestea pot ramane in zona renala ori se pot deplasa catre vezica urinara, astfel fiind blocate uretrele si este afectat traseul urinei. Uneori procesul este normal, insa de obicei eliminarea produce o durere puternica.

Iata cativa factori care pot favoriza aparitia pietrelor la rinichi:

1. Obezitatea si cresterea in greutate.
2. Istoricul familial – genetica joaca un rol important in aparitia acestor pietre la rinichi.
3. Alimentatia – de cele mai multe ori aceasta joaca un rol important, insa doar in cazul persoanelor care au o predispozitie genetica. In plus, si persoanele care au o alimentatie bogata in proteine animale si o cantitate mai mica de fibre si lichide pot fi predispuse.
4. Stresul – cu cat este mai mare, cu atat exista sanse mai mari sa se formeze pietrele la rinichi.
5. Pozitia in timpul somnului – conform studiilor, persoanele care au o predispozitie genetica, obisnuiesc sa doarma mai mult pe burta.
6. Afectiuni medicale precum hipertensiunea arteriala, guta, infectia tractului urinar, hiperparatiroidism, afectiuni ale rinichilor, cancer, diaree – toate pot duce la formarea pietrelor la rinichi…


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news