Tratamente naturiste pentru glanda tiroidă

Share

În cazul formelor uşoare de hipertiroidie şi hipotiroidie, remediile fitoterapeutice sau homeopatice îşi pot dovedi eficacitatea, dar folosite în pauzele dintre tratamentele alopate, căci majoritatea au fie acţiune directă, de corectare a disfuncţiilor, fie indirectă, de înlăturare a tulburărilor neurovegetative care însoţesc boala.

Tratamente naturiste pentru glanda tiroidă

PENTRU UZ INTERN

Tinctură de păducel. Este utilă în tratamentul simptomatic al tulburărilor cardiovasculare asociate hiperfuncţiei glandei tiroide. Se iau câte 10-20 de picături, de trei ori pe zi, înainte de mese, preventiv sau curativ. Acelaşi efect se poate obţine şi prin amestecarea, în părţi egale, a tincturilor de păducel şi de valeriană.

Tinctură de valeriană. Corectează tulburările neurovegetative care însoţesc hipertiroidia. Se iau zilnic 30 de picături, în trei prize echidistante ca durată.

Mătrăgună. Se recomandă remediul homeopatic, Atropa belladona, extras din această vegetală, pentru persoanele care, pe fondul unei disfuncţii tiroidiene, se plâng de nervozitate, tremurături ale extremităţilor, dilatare a pupilelor, congestia feţei, palpitaţii, senzaţie de pulsaţii.

Macerat de angelică. Se foloseşte ca adjuvant în tratarea simptomatologiei. Se lasă la macerat timp de şapte ore o linguriţă de pulbere de rădăcini într-o cană de apă rece, se filtrează şi se bea în mai multe reprize.

PENTRU UZ EXTERN

Băi cu infuzie de pin. Se face o cură de 12-15 băi generale (câte una în fiecare zi), punând în cadă, cu apă la temperatura corpului, un extract obţinut prin infuzarea a 150 g cetină in patru litri de apă clocotită. Durata băii nu trebuie să depășească 30 de minute…

Infuzie de brad. Se face o infuzie de cetină proaspătă, care se foloseşte apoi drept cataplasmă în caz de hiper- şi hipotiroidie.


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news

Articole recente