Cardiologie

Cardiologie boli, simptome si tratamente. Sfaturi legate de sanatate pentru cardiologie.

Planul de 28 zile de prevenire a bolilor cardiace

Cea mai buna protectie impotriva bolilor cardiace este prevenirea. O dieta saraca, lipsa exercitiilor si ani intregi de viata nesanatoasa pot duce la aparitia bolilor cardiace.

Durerea de inima

Momentul in care arterele coronare sunt blocate din pricina aterosclerozei, este momentul in care aflam ca inima devine incapabila sa ofere organismului ceea ce are nevoie din pricina lipsei de oxigen.

Sindromul Brugada

Sindromul Brugada reprezinta o aritmie cardiaca care poate ameninta viata si se caracterizeaza printr-un ritm cardiac anormal particular.

Fibrilatia atriala

Aritmie frecventa, fibrilatia atriala impiedica inima sa pompeze sangele necesar pentru intreg organismul, fiind o afectiune prezenta de obicei la persoanele mai in varsta.

Ateroscleroza: boala vasculara aterosclerotica

Ateroscleroza, numita si boala vasculara aterosclerotica este o afectiune medicala cu caracter cronic, sistemic si care se pare ca ajunge sa ne afecteze pe toti in cursul vietii. Corelata cu dezvoltarea placilor de aterom ce...

Stenoza aortica – factori de risc

Ingustarea anormala a acestei valve care sta in calea deschiderii, se numeste stenoza aortica. Valva aortica ce se afla in partea de jos a muschiului cardiac.

Angina pectorală – când apare și cum se recunoaște

Angina pectorala este o boala a arterelor ce iriga inima. Angina pectorala poate aparea din cauza execesului de alimente si lipsa de exercitiu fizic.

Endocardita – plan de ingrijire

Endocardita este o infectie a valvelor inimii sau a stratului sau intern numit endocard. Endocardita apare la persoanele care au o afectiune valvulara.

Hipertensiunea arteriala afecteaza sanatatea rinichilor

Afectiunea rinichilor nu afecteaza pacientul in niciun fel atunci cand se afla in stadiile incipiente, si daca este depistata timpuriu nu va mai fi nevoie ca bolnavul sa ajunga la dializa sau chiar transplant renal.

Variatiile debitului cardiac

Debitul cardiac, fiind rezultatul produsului dintre debitul sistolic si frecventa cardiaca,variatiile acestuia vor depinde atat de modificarile frecventei,cat si de modificarile debitului sistolic.

Cele mai noi stiri

error: Alert: Content is protected !!