Cum aveti grija de inima vara

Share

Temperaturile extreme reprezinta un factor important de stres chiar si pentru cei care au organismul sanatos. Pentru cei cu afectiuni cronice, boala devine mai dificila atunci cand temperaturile cresc peste confortul termic.

Cum aveți grijă de inimă vara

Organismul se va adapta la cresterile de temperatura, insa actiunile necesare vor contribui la scaderea tensiunii arteriale. Medicii trag un semnal de alarma, ca atunci cand temperaturile sunt foarte ridicate, persoanele care prezinta probleme sa isi administreze doze mai mici de medicamente pentru controlarea bolii.

Pentru ca deshidratarea poate creste vascozitatea nivelului de sange, se recomanda ca aceste persoane sa consume cel putin doi litri de apa pe zi, iar cele cu hipertensiune sa isi asigure nivelul corespunzator de lichide prezent in organism.

Daca hidratarea nu este corecta, se ajunge foarte usor la deshidratare si la scaderea tensiunii arteriale, fapt foarte periculos pentru cei cu blocaje pe vasele de sange sau cu insuficienta cardiaca. Daca inima este slabita, eforturile suplimentare asociate cu deshidratarea vor duce la cresterea riscului de infarct miocardic, astfel medicii recomanda adesea ca dozele de medicamente antiaritmice sa fie mai mari pe parcursul sezonului cald…

De asemenea, o persoana care prezinta probleme trebuie sa evita expunerea la soare, sa evita sarea, bauturile energizante, alcoolul, cafeaua, ceaiul, sucurile carbogazoase si sa verifice atent periodic tensiunea arteriala.


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news