Durerea de inima

Share

Momentul in care arterele coronare sunt blocate din pricina aterosclerozei este momentul in care aflam ca inima devine incapabila sa ofere organismului ceea ce are nevoie din pricina lipsei de oxigen. Acest fenomen se numeste angina.

Durerea de inima

Cauzele anginei sunt reprezentate de depunerea placilor de grasime, de anemie, boli valvulare aortice, batai anormale ale inimii si probleme cu glanda tiroida.

Despre angina pectorala

Angina este de doua tipuri: angina stabila si angina instabila. Angina stabila este determinata de un anumit efort si dispare cand persoana in cauza este in repaus. In ceea ce priveste angina instabila, aceasta nu poate fi prevazuta in niciun mod si poate aparea oricand.

Aparitia infarctului miocardic

In momentul in care o parte dintre muschii inimii sunt total lipsiti de flux sangvin, apare infarctul miocardic. Atacul de cord poate aparea atunci cand la nivelul inimii apare un cheag de sange care blocheaza circulatia sangvina prin artera.

Simptomele anginei pectorale

Printre simptomele specifice anginei pectorale se numara:

  • durerea de la nivelul toracelui, care se extinde pana in bratul stang si chiar spre gat;
  • in cazul in care cumva durerea aceasta dureaza mai mult de cinci minute, atunci este vorba despre aspectul cardiac;
  • durere provocata de o masa satioasa, de temperaturile extreme sau emotii foarte puternice;
  • anxietate si oboseala.

Cum putem sti daca avem sau nu angina?

In cazul in care persoana prezinta dureri toracice, trebuie sa se prezinte de urgenta la emdicul specialist. In urma efectuarii electrocardiogramei, medicul specialist va concluziona daca aveti sau nu o boala coronariana.

In cazul in care persoana in cauza va fi diagnosticata cu angina, ea va primi un tratament prescris de medicul specialist.

Ce putem face acasa?

  • in cazul in care apar crize de angina, se recomanda ca persoana sa doarma cu capul si toracele mai ridicate;
  • indiferent de activitatea in care este prinsa persoana in cauza, ea trebuie sa renunte la efort daca simte sa o criza de angina de apropie;
  • persoana poate opta pentru administrarea de aspirina daca medicul specialist ii permite;
  • dupa masa, persoana in cauza trebuie sa se odihneasca;
  • sa renunte la fumat…

Rolul dietei in bolile cardiace

In ceea ce priveste dieta pacientului diagnosticat cu angina, aceasta trebuie sa nu contina sare si sa fie vegetariana, mesele fiind mici, pentru o digerare mai usoara. Pacientul trebuie sa renunte la cafea si la bauturile bogate in cafeina si sa evite bauturile si produsele prea calde sau prea reci.


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news