Tahicardia supraventriculara

Share

Ritmul accelerat al inimii care rezulta de la atrii duce la tahicardia supraventriculara, iar forma cel mai des intalnita a acesteia este fibrilatia atriala.

Tahicardia supraventriculara

Tipuri patologice de tahicardie supraventriculara

Tipurile patologice de tahicardie supraventriculara se clasifica in felul urmator:

  • fibrilatia atriala;
  • sindromul Wolf-Parkinson-White.

Cauzele aparitie tahicardiei supraventriculare

Cauza cel mai des intalnita a aparitiei tahicardiei supraventriculare este reprezentata de circuitele electrice anormale de la nivelul inimii.

Alte cauze care duc la aparitia tahicardiei supraventriculare:

  • excesul de medicamente, precum excesul de digoxin;
  • diagnosticarea cu insuficienta cardiaca, pneumonie.

Factorii de risc in cazul tahicardiei supraventriculare

Printre factorii de risc ce duc la aparitia tahicardiei supraventriculare se numara:

  • consumul excesiv de cafea, tigari sau alcool;
  • consumul de substante stupefiante;
  • medicatia decongestionanta pentru raceala.

Consultul de specialitate in cazul tahicardiei supraventriculare

In cazul in care pacientul acuza unul dintre semnele de mai jos, atunci este obligatoriu sa se apeleze serviciul de urgenta 112:

  • stari de lesin;
  • respiratie greoaie;
  • dureri la nivelul toracelui;
  • atacul de cord.

Medicii specialisti recomandati

In cazul in care pacientul acuza simptomele de tahicardie supraventriculara, poate consulta medicul de familie, pe cel internist, cardiolog sau de electrofiziologie.

Investigatii in cazul tahicardiei supraventriculare

In investigarea tahicardiei supraventriculare, medicul specialist va avea in vedere efectuarea testelor precum electrocardiograma, pentru a observa activitatea electrica a inimii, monitorizarea Holter, spre a analiza inregistrarea continua a batailor inimii pe parcursul unei zile, analizele electrofiziologice care au in vedere identificarea si localizarea cailor anormale ale inimii.

In urma diagnosticarii afectiunii, medicul specialist va avea in vedere determinarea cauzei declansarii afectiunii.

Tratamentul impotriva tahicardiei supraventriculare

In cazul in care pacientul lesina, acuza dureri la nivelul toracelui si acuza o frecventa cardiaca rapida, atunci se impune tratamentul impotriva tahicardiei supraventriculare.

Tratamentul episoadelor de tahicardie recent instalate (acute)

Pentru episoadele de tahicardie recent instalate, specialistii vor incerca masajul carotidian, tusitul sau compresia globilor oculari.

In cazul in care aceste procedee nu beneficiaza de un raspuns, atunci medicul specialist va recomanda un tratament medicamentos pe o perioada determinata.

Tratamentul de lunga durata a tahicardiei recurente

In aceasta etapa a tahicardiei supraventriculare, medicul va prescrie un tratament medicamentos.

Tratamentul tahicardiei prin reintrare in nodul atrio-ventricular

Tratamentul medicamentos pentru aceasta forma de tahicardie supraventriculara va fi administrat zilnic sau doar in momentele de crize tahicardice.

Tratamentul tahicardiei prin reintrare atriala

La fel ca in cazul tahicardiei prin reintrare in nodul atrio-ventricular, tratamentul impotriva tahicardiei prin reintrare atriala poate fi administrat zilnic sau cand apare criza.

Tratament medicamentos impotriva tahicardiei supraventriculare

In ceea ce priveste tratamentul medicamentos impotriva tahicardiei supraventriculare, medicul va recomanda pentru simptomele severe medicamente impotriva aritmiilor, iar in cazul tratamentului pe lunga durata, medicul va recomanda medicamente care vor contracara aparitia episoadelor recurente de tahicardie supraventriculara.

Tratament chirurgical in cazul tahicardiei supraventriculare

In cazul in care celelalte forme de tratament impotriva tahicardiei supraventriculare nu au functionat, atunci se va recomanda tratamentul chirurgical.

Alte metode de interventie sunt reprezentate de cardioversia electrica, ce va putea ajuta pacientul in situatiile de urgenta, respectiv de ablatia prin cateterism.

Profilaxia in cazul tahicardiei supraventriculare

Pentru a putea preveni episoadele de tahicardie supraventriculara, pacientul este sfatuit sa evite consumul de cafea, nicotina si excesul de alcool.

Evolutia tahicardiei supraventriculare

Simptomele specifice tahicardiei supraventriculare debuteaza inca din adolescenta in cazul reintrarii in nodul atrio-ventricular.

In cazul in care pacientul a trait deja un episod de tahicardie supraventriculara, atunci trebuie sa stie ca va reveni tot mai des…

Drept urmare, se recomanda consultul de specialitate de urgenta!


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news