Tahicardia ventriculara

Share

Tuburarea de ritm al carui centru se afla la nivelul ventriculului poarta numele de tahicardie ventriculara.

Cuprins:

Tahicardia ventriculara

Episoadele netratate de tahicardie ventriculara duc la situatiile de fibrilatie ventriculara, in care sansele de resuscitare sunt minime.

Cauzele tahicardiei ventriculare

De multe ori, tahicardia ventriculara apare in cazul in care pacientul sufera deja de o boala cardiaca organica. Insa, cu toate acestea, cauzele aparitiei tahicardiei ventriculare, nu se pot identifica de cele mai multe ori, cu atat mai putin in cazul tinerilor.

O alta cauza ar putea fi reprezentata de administrarea unor medicamente antiaritmice, timp in care cea mai rara cauza a aparitiei tahicardiei ventriculare o constituie dezechilibrele electrolitice.

Un aspect foarte important al aparitiei tahicardiei ventriculare il reprezinta remediile naturiste si pastilele de slabit.

Simptomele tahicardiei ventriculare:

Pentru ca in timpul tahicardiei ventriculare contractia ventriculara impiedica pomparea unei cantitati de sange suficienta, pacientul va avea urmatoarele simptome:

  • palpitatii;
  • ameteli, lesinuri;
  • angina, dureri toracice puternice.

Diagnosticul tahicardiei ventriculare

Cel mai important pas efectuat in diagnosticarea pacientului cu tahicardie ventriculara este reprezentat de electrocardiograma care va evidentia date existentiale despre diagnostic.

In cazul in care pacientul are tulburari de ritm repetate, atunci se va recomanda efectuarea EKG 24 de ora, de tip Holter. Aceasta procedura presupune purtarea in piept de catre pacient a unui aparat mic portabil in timpul activitatilor sale zilnice.

In ceea ce priveste testarea prin alte metode spre a putea pune un diagnostic de tahicardie ventriculara pacientului, se mai pot efectua urmatoarele teste:

  • coronarografie;
  • teste de electrofiziologie cardiaca.

Tratamentul tahicardiei ventriculare

In cazul tahicardiei ventriculare simptomatice, medicul specialist va recomanda terapia ce va consta fie in cardioversia electrica, fie intr-un tratament farmacologic antiaritmic administrat intravenos.

O alta modalitate eficienta de tratament este reprezentata de ablatia prin curent de radiofrecventa. Acest procedeu se va folosi de un cateter ce are rolul de a distruge tesutul de origine al aritmiei.

Studii recente

Cercetatorii au demonstrat de curand ca acizii grasi Omega-3 care se gasesc in peste au capacitatea de a micsora riscul de producere a tahicardiei ventriculare, respetiv a mortii cauzate de afectiuni cardiace.

Precautii in cazul tahicardiei ventriculare

In cazul in care pacientul prezinta simptomele specifice tahicardiei ventriculare, trebuie sa consulte de urgenta un medic specialist…

Se va recomanda evitarea cafelei si a produselor derivate.


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news