Liposuctia – o alternativa pentru indepartarea grasimii

Share

Liposuctia poate fi extrem de utila in indepartarea grasimii in exces prezenta la nivelul coapselor. Interventia presupune introducerea unui dispozitiv in zona tesutului gras dintre tegument si musculatura, astfel fiind imbunatatit conturul corpului. De asemenea, liposuctia reprezinta o alternativa pentru indepartarea grasimii care nu poate fi indepartata prin metodele clasice.

Liposuctia

Candidatul ideal pentru o astfel de interventie este o persoana care are o greutate normala si cu o zona de grasime in exces pe care nu are cum sa se indeparteze. O alta metoda o reprezinta liposuctia asistata de ecografie si consta in utilizarea unor ultrasunete de o frecventa inalta, pentru ca astfel grasimea de sub tegument se lichefiaza si se indeparteaza incet.

Procedura: nu este necesara spitalizarea pacientului; insa, in cazul indepartarii unei cantitati mai mare de tesut gras, va fi nevoie de internare.

La inceputul interventiei, pacientul va fi anesteziat, fapt ce difera in functie de cantitatea tesutului gras indepartat, dar si de tipul operatiei; astfel, poate fi vorba despre o anestezie locala sau generala.

Chirurgul va injecta o solutie formata dintr-un antialgic usor, o solutie salina si epinefrina, adica o substanta care contracta vasele sanguine de la nivelul zonei dorite. Acesta va facilita indepartarea grasimii, va scadea pierderea sanguina si va asigura analgezia in timpul si dupa ce a avut loc interventia chirurgicala.

Dupa ce au fost efectuate inciziile fine, dispozitivul de aspiratie va fi introdus in zona tesutului gras dintre tegument si muschi, iar grasimea este indepartata incet. Durata interventiei difera in functie de cantitatea de grasime care se va indeparta.

Efecte adverse frecvente: pot aparea tumefierea locala, inflamatia sau echimoza, care vor persista timp de cateva saptamani insa evolutia va fi diferita de la un pacient la altul.

Complicatii: sunt foarte rar intalnite si includ infectia si depigmentarea pielii…

Recuperare: in cele mai multe dintre cazuri, se face foarte rapid, iar in cea mai mare parte pacientii isi pot relua activitatea la doar cateva zile dupa ce a avut loc interventia.


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news

Articole recente