3 metode pentru tratarea cicatricilor

Share

Cicatricile pot aparea din cauza unei boli, a unei interventii chirurgicale sau a unui accident si, oricare ar fi cauza lor, sunt foarte inestetice. O cicatrice se formeaza in timp si ajunge la aspectul final dupa aproximativ noua luni, iar cele produse in urma interventiilor chirurgicale difera de la o persoana la alta, dar si de cat de priceput este chirurgul, astfel pot aparea cicatrici:

3 metode pentru tratarea cicatricilor

-hipertrofice care trec peste marginea taieturii, fiind in relief;
-cele cu aspect atrofic;
-cele cu retractii neregulate.

In tratarea acestora se utilizeaza diferite tipuri de lasere performante care se regenereaza si isi netezeste pielea sau reduce culoarea vanata. In plus, prin intermediul toxinei botulinice se limiteaza si actiunea din aceste zone si se aplatizeaza si se inmoaie zona cu probleme, imbunatatindu-se astfel aspectul.

Metode de tratare

• Excizia chirurgicala cu o reasezare corecta a struturilor pielii si terapia laser;

• Injectarea cu medicatie specifica cicatricilor (toxina botulinica);

• Dermabraziunea – se efectueaza prin intermediul unui instrument ce are o perie abraziva, care trebuie sa indeparteze stratele superficiale ale pielii, dupa care va aparea un alt strat nou si corect. Nu au cum sa fie tratate prin aceasta metoda: alunitele, defectele congenitale, semnele din nastere si cicatricile care au aparut in urma unor arsuri…


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news