Cele mai cunoscute boli de piele

162

Exista o multitudine de boli de piele, unele dintre ele aparand din cauza unor infectii fungice, afectiuni, reactii alergice sau muscaturi ale insectelor. In functie de fiecare afectiune, importanta unui consult medical imediat poate sa difere, la fel si tratamentul.

Cele mai cunoscute boli de piele

Varicela si rujeola reprezinta boli virale si vin alaturi de febra si alte manifestari similare cu cele ale racelilor, dar elementul principal il reprezinta bubitele de pe tot corpul. De asemenea, mai exista si herpesul, care se raspandeste prin contact fizic, iar zona afectata este ori cea a buzelor, ori cea genitala.

Majoritatea bolilor bacteriene sunt cauzate de stafilococi, bacterii care se afla pe pielea oamenilor in mod normal insa doar aproximativ 35% dintre oameni prezinta astfel de bacterii care sunt si daunatoare. Afectiunile cutanate isi fac aparitia cand bacteriile reusesc sa ajunga in vreo crapatura a pielii, iar cele care cauzeaza aceste tipuri de afectiuni sunt, de obicei, diabetul si dermatita…

In anumite cazuri, pielea poate prezenta cosuri, furunculi sau alte eruptii, iar cea mai nedorita infectie este fasceita necrozanta. Din fericire, majoritatea infectiilor se pot trata cu antibiotice, doar ca, odata cu trecerea timpului, bacteriile pot deveni rezistente la acestea.