Tratament Demodex Folliculorum

Share

Tratamentul Demodex Folliculorum este destinat persoanelor care au facut o infectie cu paraziti la nivelul pielii, in urma folosirii unor produse cosmetice cu grasimi, a utilizarii ustensilelor cosmetice neigienizate, din cauza unor alergii sau a unui mediu impropriu. In cele ce urmeaza, va prezentam pe larg informatii despre acest subiect.

Tratament Demodex Folliculorum

Tratamentul Demodex Folliculorum este de lunga durata, iar medicul va poate prescrie diferite metode (simple sau combinate), prin care puteti sa va vindecati. Demodex Folliculorum reprezinta un parazit care ataca tenul. Mai exact, este un tip de capusa din specia acarienilor, vizibila doar la microscop. Aceasta este foarte raspandita, un procent de aproximativ 85 % dintre persoanele de pe glob o poseda, insa nu devine periculoasa decat in momentul in care cantitatea parazitilor depaseste parametrii normali (se inmulteste in mod exagerat si elimina metaboliti toxici), producand astfel o infectie numita Demodicoza. Persoanele care nu fac infectie, dar au parazitul in organism, devin purtatoare si ii molipsesc pe cei vulnerabili. Demodex Folliculorum se determina la un laborator medical, unde se analizeaza la microscop gene si sprancene de la pacient si se iau in considerare simptomele. Intai trebuie sa va adresati unui dermatolog, apoi sa urmati indicatiile acestuia. Atunci cand capusa este depistata in stadiu incipient, adica pana la sase luni, se poate inlatura cu succes cu un tratament Demodex Folliculorum care dureaza patru-cinci saptamani. In cazurile avansate de infectie, tratamentul se va intinde pe o perioada indelungata, de 1.5-2 ani si nu se va intrerupe sub nicio forma pana in momentul in care s-a produs vindecarea in intregime.

Conditii de dezvoltare ale Demodex Folliculorum

• Aceasta capusa se dezvolta in conditiile in care imunitatea pielii scade in locul respectiv, facandu-l vulnerabil.
• Daca peria de machiaj nu este curatata si dezinfectata regulat, capusa se poate inocula in aceasta in cantitati extrem de mari.
• Conditii improprii: in cazul in care pielea este ingrijita incorect, daca se folosesc creme de fata gresite (in neconformitate cu tipul de ten), daca degresarea nu este facuta suficient.
• Poate aparea si ca efect secundar al unor tipuri de acnee, precum cea rozacee, vulgara, dermatita periorala.
• Uneori pot aparea simptome prevestitoare, de exemplu: stresul, scaderea imunitatii, patologii gastrointestinale sau boli endocrine, pielea grasa si cu pori dilatati, puruit, caderea genelor si a sprancenelor, inflamarea pleoapelor sau a pielii, dermatite, cosuri, eruptii, pete rosii pe barbie, pe pleoape, pe nas si in jurul gurii, precum si senzatia de nisip in ochi.

Predispozitii spre infectia cu Demodex Folliculorum

Femeile cu tenul deschis, fin, care sunt nevoite sa foloseasca produse cosmetice cu o cantitate ridicata de grasime, sunt cele care prezinta un risc sporit de infectie cu Demodex Folliculorum, care se instaleaza foarte des in situatia in care imunitatea locala a pielii este foarte scazuta din cauza dereglarilor endocrine si hormonale, a stresului foarte pronuntat, a problemelor digestive si alergiilor la anumite materiale textile ori stramte, cu precadere in sezoanele calde si cu umiditate ridicata. Femeile insarcinate pot transmite fatului prin placenta parazitul Demodex Folliculorum. Persoanele care consuma alcool, cafea neagra, cele care sufera de tulburari ale metabolismului, cele cu afectiuni cronice sau psihice, precum si persoanele in varsta, sunt si acestea predispuse infectiei si vor avea nevoie de tratament Demodex Folliculorum. Alti factori mari de risc sunt oferiti si de temperaturile  ridicate din saune, expunerea la diferite tipuri de radiatii (cea a monitorului, a telefonului mobil, solara), mai ales atunci cand persoanele nu se protejeaza prin utilizarea ochelarilor de soare, a castilor ori a materialelor textile care sa respinga radiatiile solare.

Tratament Demodex Folliculorum

Tratamentul dermatologic contra acestei capuse este de lunga durata si cuprinde mai multe etape in care se distrug ciclurile de viata ale acesteia.

In perioada respectiva, trebuie sa discutati si cu oftalmologul si gastrologul, deoarece exista mai multe remedii pe care specialistii le recomanda in functie de stadiul in care va aflati si este posibil sa aveti nevoie de diferite tipuri de tratamente, printre care:

• Tratament Demodex Folliculorum farmaceutic, bacterian, antiparazitar, ce presupune utilizarea unor unguenti, aerosoli, lotiuni si medicamente pe baza de Metronidazol (care exista si sub forma de comprimate). Tot in farmacii se mai gasesc si diverse uleiuri foarte bune in lupta cu parazitii, precum uleiul din arbore de ceai (care are rol antiseptic), ulei esential de Tea Tree (care este un antiparazitar cutanat si antifungic).

• Pe langa remediile farmaceutice, se recomanda si tratamentul Demodex Folliculorum cu criomasaj si alte proceduri fizioterapeutice.

• Tratament Demodex Folliculorum naturist: combinatii de lotiuni, spalaturi, decocturi, infuzii, alifii si ceaiuri care sa lupte impotriva capusei si care sa ajute la intarirea imunitatii. Pentru frictionarea locului afectat, se pot folosi suc de rostopasca, tictura de galbenele si musetel; pentru ochi, se pot utiliza infuzii si comprese cu ventrice. O alta planta benefica este pelinul, care ajuta prin infuzii, comprese si clisme. Piatra vanata ajuta si ea in anumite tratamente Demodex Folliculorum. O alta metoda  din popor spune sa se foloseasca usturoi tocat impreuna cu tuica (alcool) de 70 de grade, tinute la macerat in intuneric timp de aproximativ o saptamana, pentru a se obtine un fel de tinctura.

• Tratament Demodex Folliculorum cu unguente: acestea trebuie sa fie antiparazitare puternice si se pot prepara si acasa din ingrediente naturale, dupa diverse retete care au la baza: frunze de pelin, calin, ventrice, galbenusuri din oua fierte tari, piatra acra (alaun), unt, ulei nerafinat si miere de albine.

• Medicul prescrie si o dieta contra alergiilor: nu se permite consumul alimentelor sarate, grase, prajite, nu aveti voie sa mancati fierbinte si nici dulciuri (nici macar ciocolata si miere de albine); sunt interzise catina, drojdia de bere si alcoolul, suplimentele alimentare, polivitaminele, ketchupul, maioneza si bauturile care cresc aciditatea.

Se incurajeaza alimentatia cu produse din mediul alcalin sau neutru, pentru a se reduce aciditatea. Se consuma multe zarzavaturi proaspete, fructe, plante antiparazitare, ierburi si legume sanatoase, uleiuri nerafinate presate la rece. Se bea apa curata, fara a fi fiarta, in cantitate de 1.5 l in fiecare zi. Se recomanda miscarea, dar nu efortul fizic prea mare.

Precautii

• Dupa ce ati urmat un tratament Demodex Folliculorum, este necesar sa utilizati produse cosmetice care sa serveasca ingrijirii specifice tipului de ten pe care il aveti; evitati ceea ce nu este compatibil cu necesitatile pielii dvs. Este foarte important sa faceti in asa fel incat piela sa nu se usuce prea mult, caci ar putea avea efecte nedorite, precum intensificarea secretiei de sebum sau imbatranirea prematura a pielii. Trebuie sa se renunte la utilizarea cosmeticelor pe baza de grasimi, caci acestea pot readuce microbul in mediul propice pe care il creeaza pentru dezvoltarea parazitilor.
• Trebuie sa curatati si sa dezinfectati materialele cosmetologice, de exemplu periutele si buretelele; de asemenea, pernele sa fie din materiale antialergice si lenjeria de pat trebuie schimbata zilnic cu una curata, spalata la 80 de grade C, dezinfectata si calcata, iar spatiul trebuie igienizat frecvent.
• Este necesar sa tineti un regim alimentar in timp ce urmati tratamentul Demodex Folliculorum, prin care sa excludeti tot ce este dulce, picant si nu aveti voie sa beti alcool.
• Este interzis sa frecventati baile solare si saunele pe toata durata tratamentului si, de asemenea, sa evitati sa va expuneti la un mediu foarte cald (de exemplu, nu aveti voie sa stati in fata cratitelor sau a oalelor aburinde cand preparati mancarea).
• Prevenirea recidivelor dupa ce ati urmat un tratament Demodex Folliculorum este deosebit de importanta. In unele situatii, va trebui sa urmati proceduri de curatare uscata cu ultrasunet si criomasaj.
• Trebuie inlaturate in timp util posibilele focare de infectie cu Demodex Folliculorum: cariile, afectiunile ginecologice, colecistita, sifilisul, tonzilita si altele care necesita remedii cu efect imunostimulator.
• Nu se recomanda sa faceti efort fizic si nici sa urmati tratamente cu laser sau azot lichid.
• Nu atingeti pielea cu degetele decat atunci cand v-ati spalat si dezinfectat bine mainile, deoarece peste zi puteti contacta o multime de microbi care inrautatesc situatia…


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news

Articole recente