Hormonii

Share

Hormonii reprezinta un element important al fiecarui organism, avand legatura cu aproape orice proces al corpului uman, de la un somn odihnitor si linistit pana la sentimentul de fericire. Dupa ce trec anii, valorile hormonilor vor fi diferite, iar pentru intelegerea acestui lucru va fi esential ca fiecare persoana sa stie modul actionarii hormonilor importanti ai organismului.

Hormonii

Intre 20 si 40 de ani
Ce se intampla? In aceasta perioada, nivelul fertilitatii este maxim, iar ciclul menstrual este regulat. Atunci cand o femeie se afla in timpul ciclului, valorile hormonilor se vor schimba foarte mult.

Ce se poate observa? Oricand poate scadea apetitul sexual in cazul in care se folosesc contraceptive hormonale precum pilulele, deoarece au in componenta un estrogen sintetic ce va stopa productia testosteronului. Insa s-au inventat recent pilulele contraceptive ce au in compozitie hormoni naturali. In plus, dupa implinirea varstei de 30 de ani poate aparea si scaderea fertilitatii. Femeile sub 35 de ani care vor sa ramana insarcinate si nu reusesc acest lucru vor trebui sa apeleze la un medic endocrinolog ce cunoaste astfel de probleme.

Intre 40 si 50 de ani
Ce se intampla? Chiar daca ciclul este regulat, ovarele produc din ce in ce mai putin estrogen, fapt care va contribui si la scaderea nivelului testosteronului, adica se apropie cu pasi repezi perimenopauza, apoi dupa menopauza, perioada in care unele femei pot avea parte de diferite probleme…

Ce se poate observa? Pentru ca hormonii tiroideni reprezinta un factor-cheie al metabolismului, multe femei vor putea lua in greutate, insa pot avea si probleme cu somnul. Inaintea folosirii medicamentelor destinate tratarii unor astfel de probleme va fi nevoie de o verificare a hormonilor pentru ca niste suplimente hormonale simple ar putea imbunatati somnul.


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news

Articole recente