Solutii pentru diabet si scaderea in greutate

Share

Diabetul provocat de obezitate se refera la un continuu dezechilibru al glicemiei si insulinei, care provoaca probleme cu greutatea, de la putina grasime pe burtica la pre-diabetici, pana la umflarea totala a abdomenului la cei care sufera de diabet tipul 2. Boala afecteaza unul din doi americani, unul din patru Africani, unul din patru pacienti si unul din patru adolescenti. Este o problema globala. 80% din diabetici traiesc in tari in dezvoltare.

Solutii pentru diabet si pentru scaderea in greutate

Diabetul afecteaza si oamenii slabi. De fapt, 37% dintre copiii slabi si 23% dintre adultii slabi sufera de diabet provocat de obezitate, pentru ca acestia arata slabi, dar sunt obezi din punct de vedere metabolic. 90% din oamenii cu diabet provocat de obezitate nu sunt diagnosticati.

Cum afli daca suferi de astfel de diabet?
Raspunde la intrebarile urmatoare. Chiar si un singur „da” la aceste intrebari inseamna ca poti avea aceasta afectiune.

• Exista antecedente de diabet, boli de inima sau obezitate in familia ta?
• Stramosii tai nu erau albi? (Africani, asiatici, hispanici, indieni) ?
• Esti supraponderal (indicele de masa corporala este peste 25) ?
• Ai grasime pe burtica? Circumferinta in jurul taliei este peste 89 cm la femei si peste 102 la barbati?
• Poftesti zahar si carbohidrati?
• Ai probleme cu scaderea in greutate daca tii o dieta fara grasimi?
• Medicul ti-a spus ca glicemia ta este prea mare (mai mult de 100 mg/dl) sau chiar ai fost diagnosticat cu prediabet sau diabet?
• Ai un nivel prea mare de trigliceride (peste 100 mg/dl ) sau un nivel prea scazut al HDL-ului (colesterolul bun) ?
• Suferi de vreo afectiune cardiovasculara?
• Ai tensiunea ridicata? Esti o persoana inactiva (faci exercitii mai putin de 30 minute /4 ori pe saptamana) ?
• Ai avut sindrom polichistic ovarian sau diabet gestational?
• Suferi de infertilitate, apetit sexual scazut sau disfunctii sexuale?

Opreste epidemia: renunta la aceste cinci alimente:
Urmatoarele alimente deranjeaza nivelul insulinei, care este hormonul responsabil pentru grasimea de pe burtica. Aceste alimente te pot face sa le poftesti si sa devii dependent(a) de ele. Iti perturba hormonii, cresc apetitul si te fac sa poftesti zahar si carbohidrati rafinati. Trebuie sa renunti la aceste alimente si sa incepi sa mananci mancare adevarata.

• Zaharul.
Evita zaharul si toate sinonimele lui ce includ indulcitori artificiali si asa-zisele alternative sanatoase, precum agavele sau stevia. Evita si bauturile indulcite sau pe cele cu zahar. Nu bea suc, alcool, cafele dulci si alte lichide pline de zahar. Dupa una, pana la trei zile fara zahar, vei vedea ca vei scapa de viciu si dependenta. Zaharul creeaza de opt ori mai multa dependenta decat cocaina.

• Produsele din faina (chiar si cele fara gluten).
Covrigii, biscuitii, pastele, prajiturile, aluaturile de pizza… toate ne bombardeaza cu carbohidrati ori de cate ori le consumam. Evita aceste alimente, deoarece intra foarte repede in sange si duc la cresterea nivelului de insulina. Chiar si variantele fara gluten pot provoca cresteri ale nivelului insulinei.

• Alimentele de tip fast food.
Acestea au grasimi saturate si grasimi de proasta calitate, sirop din fructoza de porumb, indulcitori artificiali, conservanti, vopsele si cam tot ce iti poti imagina. Toate aceste ingrediente iti deruteaza corpul. Glutamatul de sodiu se gaseste in cele mai multe alimente procesate, sub denumirea de extract de drojdie sau gelatina; acest glutamat creste pofta de mancare.

• Glutenul si lactatele.
Sunt cele mai cunoscute mancaruri inflamatorii. Acestea declanseaza inflamatiile si duc la obezitate si diabet. Partea infricosatoare este ca cei mai multi oameni nu sunt constienti ca au o sensibilitate la gluten si lactate. Printre semnele unei sensibilitati la anumite alimente se numara: congestie nazala, indigestie, balonare, boli autoimune, iritatii, scaderi ale nivelului energiei, schimbari de dispozitie, dureri de cap, dureri de muschi sau ale incheieturilor si anumite boli cronice.

Elimina glutenul si lactetele, si vezi daca incepi sa scapi de kg in plus din jurul taliei.

• Carbohidratii cu un indice glicemic ridicat.
Acesti carbohidrati sunt: cereale, legume si fructe cu amidon. Renunta la aceste alimente numai daca suferi de diabet avansat tipul 2, de diabet provocat de obezitate.

Cinci pasi cu care sa incepi curatarea de sase saptmani a sangelui:

Vrei sa vezi rezultate rapide?
Iata ce ai de facut daca vrei sa scapi de kg in plus: timp de sase saptamani evita carbohidratii cu un indice glicemic ridicat, precum cartofi, cereale si fructe (in afara de o portie mica de fructe de padure in fiecare zi), pentru a revitaliza metabolismul. Aceste fructe si legume pot fi bune pentru sanatate, dar pot creste nivelul zaharului si a insulinei in sange.

1.    Pregateste-te.
• Fii motivat ca sa devii o persoana sanatoasa. Incearca sa tii un jurnal. Scrie despre ce vrei sa schimbi si ce e important pentru tine. Vrei sa te joci cu nepotii, sa ai mai multa energie?
• Masoara-te (greutate, inaltime, IMC, nivelul de zahar in sange, tensiunea, colesterolul). Poate vei vrea sa te supui unor teste medicale pentru a afla cauzele diabetului tau.
• Schimba totul in camara si in bucataria ta: scapa de cele cinci alimente care provoaca obezitatea si consuma alimente adevarate si intergrale.

2.    Purifica-ti corpul de ceea ce iti da dependenta.
Elimina cu grija substantele care iti dau pofte si dau dependenta. Zaharul, alcoolul si cafeina trebuie eliminate.

3.    Consuma alimentele potrivite si incearca sa aduci in viata ta obiceiurile care te ajuta sa slabesti.

Umple-ti camara si frigiderul cu alimente proaspete, integrale, adevarate. Alege legume proaspete, fructe de padure, cereale integrale, boabe, nuci, seminte si proteine animale pure precum peste, pui sau oua. Nu incerca tot felul de produse ciudate, ci consuma numai produse adevarate.

Incearca sa iti creezi o farfurie perfecta si sa mananci de doua ori mai multe legume decat orice altceva. Astfel, se mentine un echilibru al zaharului in sange si te vei simti satul(a).

Iata cum ar trebui sa arate farfuria ta:
–    50% legume sarace in amidon si foarte putin glicemice (legume crocante sau verzi). Iti poti umple mereu farfuria cu legume.
–    25% proteine pure si curate. O portie potrivita de proteine este cat palma ta.
–    25% carbohidrati care se ard greu, precum cerealele integrale fara gluten sau cartofii dulci.

Exemple de mese:
–    Micul dejun: frittata de legume peste orez negru.
–    Pranz: o salata din trei legume (rucola, avocado si anghinare) cu somon la conserva si un fruct (ai voie un singur fruct pe zi).
–    Cina: pui la gratar, broccolini, ½ cana de boabe de adjuzki.

4.    Nu fi singur daca vrei sa fii sanatos.
Gaseste-ti pe cineva la tine acasa, in cartier sau chiar online cu care sa vorbesti despre cum incerci sa devii mai sanatos. Un partener nu te ajuta numai pentru a lucra mai mult, dar este mai distractiv sa slabiti in pereche decat singuri.

5.    Personalizeaza-ti planul.
Ceea ce face tot acest program unic este abilitatea de a-l personaliza pentru a obtine rezultate bune, optime. Diabetul poate fi provocat si inrautatit din multe motive: inflamatii, toxine din mediul inconjurator, probleme cu stomacul, dezechilibre hormonale sau deficiente nutritionale. Daca personalizezi programul de vindecare, vei obtine rezultatele optime pentru tine. Nu vei mai avea nevoie de dieta, pentru ca vei trata fiecare simptom in parte…


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news

Articole recente