Hiperaciditatea gastrica

Share

Hiperaciditatea gastrica presupune un dezechilibru localizat in zona stomacului, iar efectele pot fi chiar ulcerul sau refluxul gastroesofagian. Se recomanda ca hiperaciditatea sa fie rezolvata in timp scurt, insa in cele mai multe cazuri apare constipatia, aceasta reprezentant un rezultat al asimilarii necorespunzatoare a alimentelor.

Hiperaciditatea gastrica

Cauze
-dieta care contine alimente acide – medicii specialisti propun un plan alimentar alcatuit 80% din alcaline pentru cele mai multe persoane, un plan care sa contina si fructe, legume si un plan, dar care sa contina cantitati moderate de carne, amidon sau dulciuri.
– combinarea necorespunzatoare a alimentelor – alimentele alcaline sau cele care sunt putin acide pot duce la hiperaciditate gastrica in situatiile in care nu sunt combinate asa cum trebuie. Cel mai bun exemplu este oferit de citrice si cereale, impreuna avand efecte mai putin placute.

– emotiile negative – atunci cand cineva este nervos sau suparat, mancarea (oricare ar fi ea) poate produce hiperaciditate gastrica.

– reflexle nervoase – unii oameni de stiinta sustin ca aciditatea gastrica are o legatura stransa cu problemele de stomac.

Tratament

Plan alimentar – Pentru ca hiperactivitatea sa fie evitata, este necesara o dieta echilibrata, plina de alimente alcaline (fructe si legume) si foarte multa apa plata, mai exact aproximativ sase-opt pahare pe zi.

Suplimente alimentare – Medicii recomanda diverse suplimente alimentare pentru ca simptomele hiperaciditatii gastrice sa fie ameliorate. Cele mai des utilizate sunt: laptele de bismut, alcaroidul, laptele de magneziu, citrocarbonatul, ceaiul din sofran, uleiul de masline in cantitati reduse.

Terapia manuala – Se recomanda foarte mult manipularea coloanei vertebrale, pentru ca presiunea asupra centrilor nervosi sa regleze secretiile gastrice…

Hidroterapia – De cele mai multe ori, atat constipatia, cat si toxicitatea sistemica sunt un efect al acestei afectiuni. Daca digestia si asimilarea nu sunt corespunzatoare, atunci poate avea loc blocarea sau intoxicarea intestinului. In acest sens se recomanda clismele sau irigatiile.


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news

Articole recente