Fibroadenomul mamar: manual complet pentru orice femeie

Share

Fibroadenomul mamar reprezinta o tumora benigna care se reproduce tocmai fiindca este intalnita la femeia tanara.

Din pacate, tumorile mamare sunt o problema actuala care apare la femeia activa sexual si aflata inca in perioada de fertilitate.

Fibroadenomul mamar

In cazul femeilor tinere, aceste tumori mamare sunt benigne, insa cu cat femeia inainteaza in varsta, cu atat mai mult se accentueaza riscul de a se transforma in cancer mamar.

Despre fibroadenomul mamar

Tumorile mamare pot fi de doua tipuri: maligne si benigne. Aceste tipuri se definesc in functie de tipul de celule din care sunt alcatuite tumorile. In cazul tumorilor maligne, trebuie stiut ca aceste celule duc la cancer. De partea cealalta, tumorile benigne sunt cele care nu se vor dezvolta astfel incat sa afecteze fatal intregul organism.

Medicii considera ca aparitia unei tumore mamare trebuie considerate cancer pana la efectuarea testelor care vor confirma acest lucru sau il vor infirma, mai exact efectuarea examenului histologic.

Din nefericire exista anumite tumori care vor presupune extirparea sanului cu pricina.

Cauzele care determina aparitia fibroadenomului mamar

In principal, cauzele care determina aparitia fibroadenomului mamar sunt reprezentate de cauzele si difunctiile hormonale sau dezechilibrele dintre estrogen si progesteron.

Trebuie cunoscut faptul ca sanii au patru stadii de precancer. Primul stadiu se numeste mastoza firbrochistica si este cel mai frecvent tip, cel de-al doilea se numeste chist solitar de san, cel de-al treilea este mastita cu plasmocita, iar ultimul stadiu se intituleaza tumora dendritica intracanaliculara.

Din pacate, in Romania depistarea cancerului mamar se face in ipostaze foarte avansate, impidicand astfel posibiliatatea salvarii pacientei.

Despre crioablatie

Metoda intitulata crioblatie a fost inspirata din Statele Unite ale Americii. Crioblatia reprezinta o metoda care este foarte buna, insa care trebuie sa beneficieze de indicatii corecte. Drept urmare, medicul trebuie sa fie sigur ca tumora este fara doar si poate un fibroadenom si nu o tumora obisnuita.

Acest fibroadenom se trateaza cu medicamente bazate pe hormoni care au insa rolul de a controla si ameliora, nicidecum de a vindeca.

Pacientele trebuie sa stie ca fibroadenomul nu dispare, el fie ramane asa cum e, fie avanseaza si se mareste.

Pentru a scapa de un fibroadenom, pacienta trebuie sa mearga la o clinica de chirurgie unde poate scapa de el, cu riscul recidivarii acestuia.

Specialistii recomanda de cele mai multe ori pacientelor crioblatia, datorita faptului in urma acestei interventii pacienta nu va ramane cu nicio cicatrice…

Aceasta metoda este de succes cu atat mai mult in cazul fibroadenoamelor benigne. Este o procedura ce dureaza maximum un sfert de ora si care da posibilitatea pacientei sa isi reia munca de birou, rutina, chiar din a doua zi de la interventie.


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news