Home / SANATATE / Ginecologie / Sfaturi pentru a ramane insarcinata

Sfaturi pentru a ramane insarcinata

Pentru unele femei este usor sa ramana insarcinate, pentru altele nu, insa este cunoscut faptul ca unul din sase cupluri sunt infertile. In fiecare luna, hormonii femeii vor stimula ovarele sa poata elibera un ovul si astfel sa aiba loc si ovulatia.

Sfaturi pentru a ramane insarcinata

Ciclul menstrual neregulat de cele mai multe ori va scadea fertilitatea femeii, care de asemenea, scade odata cu inaintarea in varsta, astfel ca femeile de peste 40 de ani au sanse de doar 5% pentru a ramane insarcinate.

Pentru a ramane insarcinata se recomanda stabilirea greutatii prielnice care sa nu poata afecta durata ciclurilor menstruale si nici ovulatia, greutatea excesiva afectand echilibrul hormonilor, insa chiar si fertilitatea femeii.

Pentru ca organismul sa fie pregatit de sarcina, insa si pentru ca sansele de ramane insarcinata sa creasca, femeile sunt nevoite sa isi alcatuiasca un program cu exercitii fizice in fiecare saptamana, pe care sa il respecte.

Si femeile si barbatii vor fi nevoiti sa renunte la bauturile alcoolice si la fumat, deoarece acestea vor stopa substantele nutritive, benefice pentru o fertilitate maxima, vitamina C, seleniu si zinc, si va creste nivelul substantelor toxice din sange.

Femeile care isi doresc sa ramana insarcinate trebuie sa evite ibuprofenul, unele antibiotice, medicamentele antiacneice, antihistaminice sau diuretice, deoarece acestea pot duce la uscarea colului uterin…

Este esential ca barbatii sa evite incalzirea din zona testiculelor, in caz contrar calitatea spermei putand fi afectata. Cu alte cuvinte, se recomanda evitarea lenjeriei intime foarte stramte sau baile fierbinti. De asemenea, acestia se pot folosi de beneficiile vitaminelor C, E si ale zincului, care cresc numarul, dar si calitatea spermatozoizilor.

Loading..