Home / SANATATE / MEDICINA ALTERNATIVA / Cum ne călim organismul – 10 metode la îndemână

Cum ne călim organismul – 10 metode la îndemână

Dacă doriţi o îmbunătăţire a sistemului imunitar veţi găsi mai jos o listă cu metodele care vă pot fi de folos în acest caz.

Cum ne călim organismul – 10 metode la îndemână

Fiinţa umană e nevoită să se adapteze mereu la condiţiile de mediu, această adaptare depinzând de mediul de viaţă, vârstă, sex şi de interesul acordate îmbunătăţirii imunităţii.

Printre cele mai utilizate metode regăsim:

  1. Fă sport în mod regulat

Dacă vei face mişcare în fiecare zi timp de 30 de minute îţi vei îmbunătăţi sistemul cardiovascular, vei reduce stresul, dar şi imunitatea va creşte. Atunci când îţi vei găsi o activitate care să îţi placă nu vei mai fi tentată să renunţi după câteva şedinţe.

  1. Consumă cât mai multe citrice

Citricele sunt o sursă foarte importantă de vitamina C. Pentru a beneficia cât mai mult de proprietăţile acestora consumă-le în stare crudă sau mai ales sub formă de suc. Acestea îmbunătăţesc sistemul imunitar.

  1. Consumul de cât mai multe alimente ce au proprietăţi antioxidative

Printre cei mai puternici antioxidanţi întâlnim resveratrolul ce este întâlnit în fructul, dar şi în coaja de struguri roşii. Acesta este mai puternic de 4-5 ori decât beta-carotenul, de 20 de ori mai puternic decât vitamina C, şi chiar de 50 de ori mai puternic decât vitamina E. Pe lângă îmbunătăţirea imunităţii, antioxidanţii ajută şi la tratarea bolilor cardiovasculare, articulare, scade colesterolul, luptă împotriva îmbătrânirii şi împotriva afecţiunilor alergice şi inflamatorii.

  1. Cură cu Echinaceea

Prezintă efecte ce conduc la întărirea sistemului imunitar, accelerează vindecarea şi combate infecţiile.

  1. Elimină stresul

Stresul este considerat unul dintre cei mai mari inamici ai imunităţii. Pentru a elimina stresul dormi câtre 7-8 ore pentru ca organismul să îşi recapete energia necesară. Făţi şi un masaj antistres cu unt de mango, ghimbir şi portocale.

  1. Consumă mierea de Manuka

Aceasta este considerată a fi una dintre cele mai puternice antibiotice naturale, prezintă şi efet antibacterian, antiviral, antiinflamator, antisepic şi antioxidant.

  1. Pregăteşte-ţi un cocktail delicios

Amestecul de fructe goji cu iaurt,cu câteva frunze de mentă şi zeama de la o jumătate de lămâie vor conduce la o alcalinizare a sângelui. Pentru diversificare poţi adăuga morcovi, mere sau fructe de pădure.

  1. Cumpără kitul pentru imunitate

Acesta este format din suplimente alimentare de origine organică: vişină tropicală (bogată în vitamina C), echinaceea şi propolis.

  1. Mergi la saună

Prin eliminarea toxinelor datorită transpiraţiei vei conduce la o creştere a imunităţii. Te vei bucura şi de o piele strălucitoare, celulita va fi şi ea eliminată treptat, chiar vei scădea în greutate treptat.

  1. Detoxifiere

O altă metodă de eliminare a toxinelor este detoxifierea. Pentru aceasta ar trebui să ai în dietă un aport de fibre crescut, să foloseşti plante cu efect laxativ. E necesar să elimini produsele de origine animală, dulciurile, cafeaua, făinoasele şi să consumi mai multe fructe, dar şi legume în stare proaspătă sau sub formă de sucuri.

Oricare din aceste metode vor duce la o îmbunătăţire a sistemului imunitar. Încercaţi să folosiţi cât mai multe din aceste metode şi să aveţi cât mai multă grijă de sănătatea voastră.