Home / SANATATE / MEDICINA ALTERNATIVA / „Luptatorii” impotriva cancerului

„Luptatorii” impotriva cancerului

Expresia „mancarea este medicament” trebuie luata in serios. Studii importante au aratat ca alimentele nutritive, mai ales fructele si legumele, ajuta la incetinirea cresterii celulelor canceroase si pot impiedica aparitia acestor afectiuni grave. In plus, sa mananci corect este una din metodele cele mai simple si mai accesibile de a mentine o stare buna de sanatate.

„Luptatorii” impotriva cancerului

Data viitoare cand mergi la supermarket, asigura-te ca in cosul tau de cumparaturi se afla urmatoarele 4 super-alimente ce lupta impotriva cancerului.

Varza furajera
Membra a familiei cruciferelor (care include verdeturi precum broccoli, conopida, varza verde, varza rosie, varza de Brussels, Kale) varza furajera ajuta la detoxifierea corpului. Ajuta la infometarea celulelor canceroase pentru ca sangele nu mai ajunge in ele, impiedicandu-le astfel cresterea. Acest fel de varza este o buna sursa de vitamine K, A si C si lupta cu inflamatiile.

Legumele crucifere protejeaza femeile de cancerul ovarian si maresc speranta de viata a femeilor dignosticate cu aceasta boala necrutatoare.

Cercetatorii cred ca puterea acestor legume de a lupta impotriva cancerului are legatura cu un compus numit isothiacynat, care ajuta corpul sa elimine cancerigenii.

Pentru a te bucura de beneficiile acestei legume si a altor crucifere, curata-le, taie-le si gateste-le 5-10 minute. Curatand frunzele verzei furajere ajuti la eliberarea enzimelor ce lupta impotriva cancerului. Pregateste-le la abur in loc sa le fierbi. Astfel, compusii ce lupta cu cancerul vor ramane in leguma.

Savureaza de cel putin 2 ori pe saptamana cate 50 grame de varza furajera. Nu contine mai mult de 50 calorii. Mananca si alte crucifere precum broccoli cel putin o data pe zi.

Fasolea alba
Fasolea alba este plina de fibre ce lupta cu cancerul. Consumand acest fel de fasole, poti reduce riscul aparitiei cancerului si a altor afectiuni precum anevrismele cerebrale. Acest fel de fasole este plin de flavonoizi si phytochimicale care incetinesc cresterea celulelor canceroase si reduc inflamatiile.

Gatind acest fel de fasole, maresti nivelul de amidon rezistent care ajuta colonul sa elimine celulele canceroase. Un studiu a aratat ca daca maresti cantitatea de fibre consumata intr-o zi cu 10 g ajuti la reducerea riscului de aparitie a cancerului cu 10%.
Consuma 50 grame de facole alba cel putin de 2 ori pe saptamana.

Rosii San Mrzano
Aceste rosii cresc in solul vulcanic bogat in nutrineti din regiunea numita Campania, din sudul Italiei. Aceste rosii sunt considerate superioare datorita aromei intense si a abilitatii de a lupta impotriva cancerului. Aceste rosii au culoarea rosu intens, sunt dense si bogate in pectina. Au mai putina aciditate decat rosiile obisnuite si coaja mai subtire. De aceea, sunt mai gustoase si mai usor de mancat.

In general, rosiile contin lycopen si viatmina C care lupta impotriva cancerului. Cand sunt gatite, aceste rosii elibereaza lycopen si vitamina C in proportie de 150%. Cancerul de prostata este un tip de cancer comun in randul barbatilor. Multe studii recente au aratat ca barbatii care consuma mult lycopen si produse bazate pe rosii prezinta un risc redus de aparitie a cancerului de prostata.

Rosiile San Marzano se gasesc in magazine sub forma cruda sau la conserva. Le poti folosi la paste sau la pizza. Sau poti sa le tai si sa le servesti cu putin busuioc, ulei de masline si otet. Consuma-le de 3 ori pe saptamana.

Cafeaua
Un studiu recent a aratat ca femeile care beau cel putin 4 cani de cafea cu cafeina pe zi prezinta un risc cu 25% mai mic de aparitie a cancerului uterin decat cele care beau mai putin de 1 cana pe zi. In plus, cafeaua reduce riscul de aparitie a multor forme de cancer: uterin, de san, de rinichi, de ficat, de colon si de prostata.

Nu trebuie sa cumperi marci scumpe de cafea. De fapt, cafeaua simpla, mai ieftina, poate contine mai multi antioxidanti si acid cafeic ce lupta cu celulele canceroase.

Band o cana de cafea pe zi, poti reduce riscul de aparitie a cancerului cu 3%. Pentru a te bucura pe deplin de beneficiile pe care ti le da cafeaua, bea 3 cani pe zi, daca nu ai hipertensiune sau alte afectiuni care interzic sau limiteaza consumul de cafeina.