Reflexologia limbii, buzelor si irisului

254

Reflexologia limbii:

Limba, organul gustului şi al vorbirii, este şi o „oglindă” a proceselor care au loc în organismul nostru. Pe limbă sunt reprezentate diferite organe, iar când ele funcţionează prost sau sunt bolnave, faptul se reflectă pe limbă. Ştim care organ este afectat după locul unde au apărut modificările:

Reflexologia

-o limbă încărcată indică întotdeauna toxine în tubul digestiv: dacă e încărcată înspre rădăcină înseamnă toxine în intestinul gros, iar la mijloc – în intestinul subţire şi stomac. Dacă limba e încărcată la rădăcină, dar zona albicioasă are forma literei U, e vorba de o iritare a intestinelor.

-când pe margini apar scobituri, de parcă limba ar fi muşcată, este vorba de o absorbţie defectuoasă a substanţelor nutritive în intestine.

-băşicuţe apărute pe merginile limbii, în apropierea vârfului, indică o sensibilitate a plămânilor: bronşită, dacă sunt spumoase, sau pneumonie dacă sunt colorate în maroniu.

-o brazdă dreaptă pe mijlocul limbii indică afecţiuni ale coloanei vertebrale; dacă linia se frânge lângă rădăcina limbii, suferinţele sunt în regiunea inferioară a coloanei, iar lângă vârf, problemele sunt localizate în regiunea cervicală.

-limba palidă indică anemie sau o altă deficienţă a sângelui, când e gălbuie semnalează un exces de secreţie biliară sau o proastă funcţionare a ficatului, iar când e albăstrie, indică o boală de inimă.

Reflexologia buzelor

La rândul lor, şi buzele pot reflecta starea de sănătate a organismului, la nivelul lor fiind reprezentate organe importante. Buzele palide sunt un semn de anemie, dacă sunt gălbui e vorba de afecţiuni hepatice, iar dacă sunt albăstrii indică probleme cu inima. Modificarea coloritului numai pe anumite porţiuni ale buzelor indică o disfuncţie a organului reprezentat pe locul respectiv. Numeroase puncte maronii semnalează tulburări de digestie sau paraziţi în intestinul gros.

Reflexologia irisului (iridologia)

Se ştie că ochiul este oglinda sufletului, dar în acelaşi timp, el este şi oglinda trupului, întrucât toate organele corpului au corespondenţe la acest nivel. Structura irisului este alcătuită dintre serie de linii radiale ce converg spre pupilă. O densitate crescută a acestor linii, cu o textură fină, densă, ordonată, conferă o formă de vitalitate şi o anumită rezistenţă fiinţei respective. În schimb, liniile late şi rare, cu o textură neuniformă şi slabă denotă fragilitatea structurii respective…

Puncte pe iris, pete de diverse culori, striaţii, neregularităţi, indică afectarea organului proiectat în zona în care apar, stabilind diagnosticul precoce (neregularităţile apar înainte ca boala să se manifeste în corp fizic). Cromoterapia are o influenţă benefică asupra terminaţiilor oculare şi, astfel, şi asupra organelor legate de aceste reflexe.

loading...
Articolul precedentTendinţe toamnă-iarnă 2018 oferite de CHANEL
Articolul următorCarne de pui cu taitei

Articol realizat de:

Elena Yvette este una dintre cele mai pasionate blogerițe, îi place să abordeze diferite subiecte, cum ar fi ultimele tendințe în materie de modă, cele mai noi știri mondene și multe altele. Descoperiți și voi viziunea unui blogger de calitate!