Top 10 alternative naturiste pentru Ibuprofen

Share

Ibuprofenul este un medicament antiinflamator nesteroidian, având efect analgezic. Funcționează prin reducerea hormonilor ce cauzează dureri și inflamare.

Top 10 alternative naturiste pentru Ibuprofen

Acesta este folosit pentru a reduce febra și pentru a trata durerile provocate de diferite afecțiuni medicale precum durerile de dinți, de cap, de spate, artrita, crampele menstruale sau diverse răni minore. Deși poate fi administrat fără prescripția doctorului, ca orice alt medicament, prezintă anumite riscuri sau efecte secundare precum greață, vomă, cefalee, amețeală sau anxietate. De asemenea, poate crește riscul producerii unui atac de cord sau a sângerărilor stomacale. Din fericire, există și alternative naturiste pentru acest tratament medicamentos. În continuare vom prezenta 10 alternative naturiste pentru Ibuprofen.

  1. Scoarța de salcie albă, numită și aspirina naturală, are efecte anlgezice, sedative, antireumatice și antiinflamatoare. Datorită substanțelor active pe care le conține, printre care și compuși salicilici, ceară, oxalanți și rășini, aceasta prezină în linii mari beneficiile terapeutice ale aspirinei, fără a produce însă efectele secundare posibile în cazul administrării medicamentului.
  2. Omega 3, această substanță miraculoasă ce se găsește în alimente precum peștele sau uleiul din semințe de cânepă, reprezintă, de asemenea, un remediu eficient împotriva durerilor de spate, de gât sau a celor provocate de artrită, având în egală măsură și efect antiinflamator.
  3. Capsaicina (substanța răspunzătoare pentru gustul iute al ardeilor) are, de asemenea, efecte analgezice. Aceasta poate fi folosită pentru a ameliora atât migrenele, cât și durerile de mușchi sau articulații.
  4. Compresele cu gheață sau copresele calde, după caz, sunt unele dintre cele mai utilizate tratamente populare împotriva durerilor. Astfel, în cazul rănilor sunt recomandate compresele cu gheață, în timp ce în cazul crampelor musculare sau al articulațiilor înțepenite sunt eficiente compresele calde. Aceste comprese sunt ușor de administrat, fiind la îndemâna oricui.
  5. Usturoiul, deși emană un miros neplăcut care îi face pe mulți sa-l ocolească, este în realitate un aliment care nu trebuie să lipsească din alimentația de bază a unei persoane. În medicina tradițională acesta este cunoscut ca un ameliator al spasmelor, îmbunătățind totodată și circulația sângelui, fapt ce contribuie la accelerarea procesului curativ în cazul unor inflamații.
  6. Mușețelul este cunoscut încă din antichitate pentru proprietățile sale calmante și purificatoare. Studii recente au arătat că acesta poate fi folosit și pentru tratarea inflamațiilor și durerilor. Întrucât compușii activi ai florilor de mușețel își păstrează calitățile timp de un an, dacă sunt depozitate în mod corespunzător, putem exploata proprietățile benefice ale acestei plante indiferent de anotimp.
  7. Ghimbirul, deoarece conține numeroși compuși antioxidanți, are efecte analgezice și antiinflamatorii. În scop medical, de la ghimbir se folosesc rădăcinile, proaspete sau uscate.
  8. Turmericul, datorită curcuminei, o substanță activă prezentă în această plantă, are o valoare medicală considerabilă în tratarea durerii. Curcumina blochează transmiterea durerii către creier, fiind recomandată în special în cazul durerilor menstruale sau ale durerilor provocate de osteoartrită.
  9. Uleiul de masline, nelipsit din bucătăria gospodinelor preocupate de un stil de viață sănătos, poate fi folosit ca un înlocuitor natural pentru Ibuprofen. Folosindu-l crud în diverse salate, acesta păstrează toate beneficiile Ibuprofenului, fără a produce însă efectele adverse prevăzute pentru acest medicament.
  10. Eugenolul este un compus chimic ce se gasește în diverse condimente precum busuiocul, scorțișoara, cuișoarele, nucșoarele sau frunzele de dafin. Acesta este folosit în stomatologie ca un antiseptic și analgezic local. Cu toate acestea, poate fi folosit și pentru tratarea altor tipuri de dureri, întrucât este un inhibator natural al enzimei denumite în mod științific COX-2, enzimă ce declașează producerea inflamațiilor…

Astfel, având în vedere aceste remedii naturale împotriva durerii, o privire mai atentă în propria noastră bucătărie ne poate salva de un drum până la farmacie. Natura încă păstrează multe surprize plăcute pentru cei care știu să o valorifice.


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news

Articole recente