Home / SANATATE / MEDICINA NATURISTA / Împotriva hiperacidității beți ceai de salcâm

Împotriva hiperacidității beți ceai de salcâm

Creşteri ale aciditătii gastrice (hiperaciditate) apar frecvent în cazul ulcerului stomacal. Principalele semne ale acestei disfunctii sunt arsurile în capul pieptului (epigastru) şi durerile de stomac. Dacă vă confruntati deseori cu asemenea probleme, înseamnă că mâncati mult prea repede, vă balonați ori sunteti permanent nervoşi. O cură cu vitamina D2, magneziu şi calciu vă va fi de un real folos. De asemenea, următoarele ceaiuri vor veni în ajutorul dvs.

Împotriva hiperacidității beți ceai de salcâm

Infuzie de flori de salcâm. Turnati peste două lingurițe de flori o cană cu apă clocotită. Lăsați 10 minute, apoi strecurati. Beti două căni de ceai pe zi, între mese. Calmează senzatia de arsură.

Infuzie de frunze de zmeur. Puneti peste o lingurită de frunze uscate şi bine măruntite o cană cu apă clocotită. Acoperiti vasul pentru 10 minute, apoi strecurati. Beti două-trei căni zilnic. Ceaiul contribuie la micşorarea aciditătii gastrice.

Ceai complex. Faceti un amestec din 25 g seminte de fenicul, 50 g rădăcină de nalbă mare, 25 g flori de nalbă de pădure, 25 g frunze de roinită, 50 g coada-soricelului, 25 g flori de violete. Puneti la o cană de apă clocotită o lingurită de amestec. Lăsati să se infuzeze 15 minute. Strecurati şi beti câte o cană, după fiecare masă.

Loading..