Împotriva pneumoniei alegeți siropul de pin

220

Pneumonia este o afecțiune a plămânilor provocată de o infecție virală bacteriană sau chiar de inhalarea anumitor substanțe iritante.

Împotriva pneumoniei alegeți siropul de pin

Simptomele caracteristice sunt febra, durerile musculare, oboseala şi, mai ales, tusea spasmodică. Împotriva acestei afecțiuni, pe lângă tratamentul cu antibiotice, puteți folosi cu succes și siropul din muguri de pin.

Zdrobiți circa 100 g muguri proaspeți de pin şi puneți-i să se macereze în 150 ml alcool alimentar de 70°. După 12 ore, adăugați peste macerat o jumătate de litru de apă clocotită. Acoperiți vasul pentru șase ore.

Între timp, preparați separat un sirop din 330 g zahăr la o jumătate de litru de apă. Fierbeți amestecul până când zahărul se dizolvă complet, iar lichidul capătă consistență siropoasă…

După ce se răcește, amestecați siropul cu extractul din muguri de pin. Filtrați preparatul printr-un tifon. Luați zilnic cinci lingurițe de sirop.

Save

loading...
Articolul precedentCordon Bleu
Articolul următorZacusca din vinete cu usturoi

Articol realizat de:

Elena Yvette este una dintre cele mai pasionate blogerițe, îi place să abordeze diferite subiecte, cum ar fi ultimele tendințe în materie de modă, cele mai noi știri mondene și multe altele. Descoperiți și voi viziunea unui blogger de calitate!