Murele opresc hemoragiile

220

Murul este un arbust pe care îl întâlnim la marginea pădurilor, pe coastele dealurilor chiar și la munte. În general, murele se coc în perioada iulie-octombrie.

Murele opresc hemoragiile

Principalele virtuți

Murele au calități depurative, răcoritoare şi, nu în ultimul rând, antihemoragice.

Fructele au proprietăți astringente, dar şi laxative dacă sunt consumate pe stomacul gol. Efectul astringent al murelor verzi este utilizat în tratamentul hemoragiilor. Infuzia din frunze se folosește împotriva stomatitelor şi gingivitelor, precum şi sub formă de cataplasme locale pentru tratarea hemoroizilor şi fistulelor anale, leucoreei (spălături vaginale). În sfârşit, ceaiul se aplică în tratamentul amigdalitei (gargară, de trei ori pe zi).

Remedii

• În cazul ulcerațiilor gingiilor, luați 60 g mure coapte și fierbeți-le în 250 ml vin roșu, curat, până ce amestecul scade cu o treime. Pasați apoi fructele printr-o pânză și faceți gargară cu această licoare de câteva ori pe zi.

• Împotriva constipaţiei, folosiți infuzia din 80 g frunze de mur proaspete sau uscate la un litru de apă clocotită. Beți două ceaiuri pe zi, dimineața și seara. În timpul sezonului, adăugați la acest regim câte un pumn de fructe proaspete, dimineața, pe stomacul gol…

• În scop curativ, puteți utiliza si siropul de mure. Presați fructe proaspete într-un tifon pentru a le extrage sucul. Fierbeți-l apoi la foc mic, cu o cantitate dublă de zahăr. Amestecați încontinuu cu o lingură de lemn, până ce devine gros.

loading...
Articolul precedentHoroscop 21 Septembrie 2017
Articolul următor8 trucuri pentru a respira mai bine

Articol realizat de:

Elena Yvette este una dintre cele mai pasionate blogerițe, îi place să abordeze diferite subiecte, cum ar fi ultimele tendințe în materie de modă, cele mai noi știri mondene și multe altele. Descoperiți și voi viziunea unui blogger de calitate!