Home / SANATATE / MEDICINA NATURISTA / Perele luptă împotriva asteniilor

Perele luptă împotriva asteniilor

Poate nici un fruct nu potoleşte mai bine setea ca o pară mare, zemoasă. Această proprietate stă la baza zicalei româneşti, potrivit căreia e bine să ai întotdeauna un astfel de fruct în buzunar atunci când pleci la drum.

pere

Părul este un arbore specific zonelor temperate, mai putin exploatat decât mărul din cauza fructelor sale mai delicate şi mai pretentioase la păstrare. Perele dispun totuşi de atuuri gustative preţioase.

Principalele virtuți

Perele au proprietăti sedative, remineralizante şi diuretice. De asemenea, sunt considerate antiputride. Perele au de suferit din cauza hegemoniei vărului lor, mărul. Ar merita totuşi mai multă atentie. Şi pentru pere este valabilă regula alegerii varietăţilor rustice, mai puţin aspectuoase, dar superioare din punct de vedere nutritiv şi gustativ.

Fructele sunt alimente depurative in general. Au proprietatea de a fluidifica sângele. Au, de asemenea, efect laxativ şi remineralizant. Sunt recomandate astenicilor, persoanelor cu carenţe minerale, chiar tuberculoşilor. Zaharurile pe care le conţin unele dintre ele, sunt bine tolerate si de către diabetici.

Remedii

În caz de digestie dificilă, puneti la uscat coji de pere, în cuptor sau la soare, înşirându-le pe o sfoară, astfel încât să nu se atingă una de alta. Preparati o infuzie dintr-o lingurită de coji uscate şi măruntite la o ceaşcă cu apă clocotită. Beti infuzia după mese.

Dacă suferti de gută, amestecați în mixer 200 g miez de pere bine coapte cu un pahar de lapte degresat. Consumati câte două-trei linguri de preparat de trei-patru ori pe zi.

Pentru combaterea tensiunii arteriale, faceti cure de trei zile pe săptămână mâncând un kilogram şi jumătate de pere pe zi. Mâncati două-trei bucăti dimineata si una-trei bucăti la celelalte mese. În zilele cu alimentatie normală, încercati să evitați preparatele foarte grase şi renuntati la carne.

Un remediu bun pentru diabetici este maceratul din scoartă de păr. Lăsati să se macereze timp de zece zile 100 g pulbere într-un litru de vin fiert. Filtrati şi beti trei păhărele pe zi, la mai multe ore după masă…

Loading..