Rinita alergică – tratamente naturiste care au efect imediat

Share

Rinita alergică este o reacţie a sistemului imunitar din ce în ce mai întâlnită, la care se doreşte să fie tratată prin metode naturale.

Rinita alergică

De aceea ţi-am pregătit o listă cu remediile naturale complementare.

Tratamente naturale în tratarea rinitei alergice

  1. Dietă bogată în vitaminele B5, B6, C şi E, betacaroten, seleniu, zinc, magneziu, acizi graşi esenţiali, deoarece acestia sunt sursele naturale de compuşi antihistaminici, antiinflamatori şi stimulatori ai imunităţii. Ar fi indicat consumul timp de una-două luni de fructe, zarzavaturi, nuci, seminţe, chiar şi a sucurilor de fructe şi zarzavaturi.

Printre sursele bogate în magneziu întâlnim: avocado, bananele, spanacul, legumele cu frunze verde închis, germenii de grâu, seminţele de floarea-soarelui, soia, nucile, algele marine. Magneziul stopează histaminele.

Cele mai indicate sucuri sunt:

  1. Cele de morcov: un pahar pe zi; acesta este bogat în vitamina A, cea din urmă fiind utilă în bolile respiratorii;
  2. Urzică: tot un pahar pe zi. Această plantă are efecte antialergice;
  3. Orzul verde – Unul sau două pahare zilnice. Este bogat în substanțe minerale, dar are şi un efect puternic antiinflamator.
  4. Cură de desensibilizare cu polen. Polenul de albine este utilizat ca antidot împotriva alergiilor. Se urmează această cură cu o lună înainte de sezonul alergiilor, pentru a se acomoda organismul cu aceşti compuşi, împotriva cărora poate acţiona în mod virulent. La început se administrează câteva granule cu polen, gradual mărindu-se doza până se ajunge la o linguriţă pe zi. Atunci când sezonul începe, se iau câte două linguriţe pe zi.
  5. Mestecarea a câte o linguriţă de fagure de miere de una-trei ori pe zi începând tot cu o lună înainte de sezonul alergiilor.
  6. Miere propolizată este un amestec obţinut din: opt linguri de miere (de tei, brad sau polifloră) şi patru linguriţe de tinctură de propolis care trebuie mixat bine până se omogenizează. Se consumă câte patru ori pe zi câte o lingură de amestec, timp de trei săptămâni. Această miere propolizată este un stimulent imunitar puternic, având un efect şi în eliminarea secreţiilor suplimentare de pe căile respiratorii.
  7. Se consumă câte două sau trei  linguriţe de hrean ras, deoarece acesta prezintă efect expectorant, dar este considerat şi un antibiotic puternic.
  8. Acizii Omega-3 sunt întâlniţi în seminţele de in, mai ales în uleiul de in (una-două linguri pe zi), uleiul de cânepă, rapiţă, limba mielului, coacăze negre având un efect antiinflamator.

Alte prescripţii

  • Comprese cu hrean. O rădăcină de hrean se dă pe răzătoare, mai apoi ceea ce a rezultat se înveleşte într-o bucată de pânză subţire. Compresa obţinută se pune pe frunte şi pe partea superioară a nasului împotriva bolilor ce afectează căile respiratorii, inclusiv a rinitei alergice. Se ţine această compresă timp de două-zece minute, nu mai mult, deoarece poate provoca arsuri din cauza subtanţelor iritante conţinute. Nasul se va desfunda aproape imediat, începând să elimine o mare cantitate de secreţie…

Inhalaţii – se acoperă capul cu un prosop deasupra unui amestec (jumătate de litru de apă fierbinte sau infuzie de muşeţel cu trei sau patru picături de alcoolatură de Tuia), inhalându-se vaporii degajaţi timp de cinci-zece minute. Imediat se înveleşte capul cu tot cu faţă timp de un sfert de oră, iar timp de cel puţin patru ore nu se iese din casă.


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news