Home / SANATATE / MEDICINA ALTERNATIVA / Silurul tratează ochii iritați

Silurul tratează ochii iritați

Silurul tratează ochii iritațiCe se întâmplă: Dacă sunteţi o persoană alergică şi intraţi în contact cu un alergen ca polenul ori praful, organismul începe să elibereze o serie de substanţe numite histamine. Acestea duc la inflamarea conjunctivelor şi stimulează glandele lacrimale, ca mecanism de apărare împotriva alergenilor. De aceea, ochii devin roşii, iritaţi şi dureroşi.

Solutie rapidă: Silurul (Euphrasia rostkoviana) reduce inflamaţia rapid. Nu este de mirare că în tradiţia populară planta mai este numită şi „floare de ochi”. Specia nu a fost prea studiată din punct de vedere terapeutic, dar este mult utilizata în medicina tradiţională europeană, deoarece este foarte eficientă.

Mod de administrare: Preparaţi un decoct dintr-o lingură de plantă mărunţită la o cană cu apă. Fierbeţi amestecul 10 minute, apoi strecuraţi. Beţi trei căni pe zi. În plus, înmuiaţi o bucată sterilă de tifon în decoct de silur preparat ca mai sus şi aplicaţi-l pe pleoape pentru a ameliora senzaţia de iritare. Efectul se produce de regulă în aproximativ o oră. Consultaţi medicul dacă sunteţi însărcinată, în legătură cu utilizarea acestui preparat.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi facuta publica. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>