Home / SANATATE / MEDICINA ALTERNATIVA / Uleiul de lumânărică vă scapă de durerile de ureche

Uleiul de lumânărică vă scapă de durerile de ureche

Ce se întâmplă în timpul unei răceli sau al unei alergii: timpanul (membrana din urechea mijlocie), se poate inflama, iar mucusul produs nu se mai drenează in gât, cum este normal. Prin urmare, apare o senzatie de durere şi presiune în urechi.
Bacteriile se înmulţesc în acest mediu umed şi dau naştere infectiei.

Uleiul de lumânărică vă scapă de durerile de ureche

Uleiul de lumânărică (Verbascum thapsus) vă poate ajuta să scăpaţi de durere şi de inflamaţia urechii. Acest remediu popular nu este foarte bine studiat de comunitatea ştiinţifică, dar se pare că proprietăţile vindecătoare s-ar datora zaharurilor şi mucilagiilor pe care le conţine.

Mod de administrare: Procurați-vă ulei de lumânărică de la magazinele cu produse naturiste. Pentru tratament, întindeti-vă, pe o parte, cu urechea afectată în sus. Puneti două sau trei picături de in canalul urechii şi masati partea externă a urechii cu degetele.

Uleiul are actiune imediată asupra durerii, dar efectul nu este de durată. Repetati tratamentul la câteva ore, timp de două sau trei zile. De asemenea, puteţi utiliza comprese calde cu sare aplicate pe urechea afectată.

Dacă durerea devine prea puternică, apar scurgeri sau vi se tulbura vederea, consultaţi de urgenţă un medic. Nu utilizati picăturile dacă aveti timpanul perforat…

Save

Loading..