Home / SANATATE / MEDICINA PREVENTIVA / 3 vitamine care vă scapă de alergii

3 vitamine care vă scapă de alergii

Pe lângă plante, multi medici naturopati consideră că anumite substante nutritive pot fi utile în reducerea simptomelor alergiei de sezon.

3 vitamine care vă scapă de alergii

Vitamina B complex solubilă în apă poate fi utilizată pentru a calma stările de iritare cauzate de expunerea la alergeni, agenti poluanti şi la schimbarea bruscă a temperaturii şi umiditătii caracteristice acestei perioade. Complexul vitaminic B este un excelent tonic pentru organism şi echilibreaza sistemele endocrin şi nervos.

Persoanele cu alergii au nevoie de o cantitate suplimentară de acid pantotenic (vitamina B5), care ajută organismul să producă mai mult cortizon pentru a face fată alergiilor. Dacă luati suplimente de acid pantotenic, trebuie de asemenea să luati şi vitamina B complex, împreună cu aceasta sau, în orice caz, în aceeaşi zi.

O serie de date ştiintifice recente atestă că quercitina poate mentine sub control eliberarea de histamine şi a altor substante care declanşează reactia alergică.

Vitamina C, împreună cu bioflavonoidele participă la eliminarea toxinelor din organism şi stimulează functiile imunitare. Unul dintre multele beneficii ale vitaminei C, dincolo de actiunea detoxifiantă este că poate actiona ca o antihistamină, îmbunătătind functia cortizonului produs de organism.

Între cele mai bune surse de bioflavonoide se numără extractul din seminte de struguri şi un compus numit quercitină. Deşi ambele substante sunt prezente în mod natural într-o serie de alimente, fiind în mod special abundente în vinul roşu, utilizate sub formă de suplimente pot fi extrem de benefice în reducerea simptomelor alergiei, mai ales în combinatie cu vitamina C.

Vitamina A şi betacarotenul (un precursor al vitaminei A) întăresc membranele mucoase şi mențin sănătatea tesutului epitelial, întărind rezistenta organismului la substantele alergene.

Loading..