8 trucuri pentru a respira mai bine

149

Dacă aveți astm, exercițiile fizice pot fi un excelent aliat în lupta cu boala.

8 trucuri pentru a respira mai bine

Mişcarea ajută la reducerea efortului de a respira, elimină stresul şi îmbunătăteşte imunitatea generală a organismului, toate acestea ducând la scăderea severității crizelor astmatice – este opinia dr. Gailen T. Marshall, şeful catedrei de alergologie şi imunologie de la Universitatea din Texas, SUA. Pentru a vă uşura situația în timpul exercițiilor, încercati următoarele „trucuri”:

•    Încălziţi-vă, deoarece trecerea bruscă de la starea de repaus la cea de activitate intensă poate declanşa simptomele astmului. Nu treceți la exercițiile propriu-zise decât dupa cel puțin zece minute de încălzire.

•    Beţi apă. Deshidratarea afectează respirația; prin urmare, trebuie să consumați apă din belşug înaintea, în timpul şi după efectuarea exercițiilor.

•    Reduceţi consumul de sare. Un studiu recent a arătat că dieta săracă în sodiu îmbunătăteşte respiratia şi atenuează simptomele astmatice induse de exercițiile fizice. Nu consumați mai mult de 2 g sare pe zi.

•    Mai multă vitamina C. Cercetătorii au arătat că 80% dintre pacienții cu astm indus de activitatea fizică şi care au consumat cantități mari de vitamina C înainte de a efectua o activitate fizică nu au mai avut niciun simptom. Se recomandă o doză de maximum 2000 mg/zi, fie sub forma alimentației bogate în vitamina C, fie a suplimentelor vitaminice.

•    Îmbrăcaţi-vă bine. Pe vremea rece, acoperiți-vă gura şi nasul cu un fular; umezeala creată vă va face respirația mai uşoară.

•    Intraţi în apă. Înotul şi exercitiile aerobice efectuate în bazin reprezintă o formă excelentă de a vă mentine în formă. Aerul cald şi umed de deasupra apei favorizează respirația, permițându-vă să exersați mai mult.

•    Atenţie la vreme. În timpul perioadelor care favorizează alergiile (pe caniculă sau când vremea este foarte rece), exersați în casă. La fel şi când aerul este foarte poluat…

•    Cautați-vă un partener. Este mai bine să faceți exercițiile pe cât posibil împreună cu un partener, pentru a nu avea probleme în cazul declanşării crizei de astm.

loading...
Articolul precedentMurele opresc hemoragiile
Articolul următorAlergiile oculare

Articol realizat de:

Elena Yvette este una dintre cele mai pasionate blogerițe, îi place să abordeze diferite subiecte, cum ar fi ultimele tendințe în materie de modă, cele mai noi știri mondene și multe altele. Descoperiți și voi viziunea unui blogger de calitate!