Acupunctura – eficientă în tratamentul durerilor localizate

132

Acupunctura se numără printre cele mai eficiente terapii de combatere a spasmelor şi durerilor musculare. Acupunctura elimină rapid durerea în cazul lumbagoului, condiția fiind ca discul intervertebral să nu fi fost grav afectat.

Antiinflamatoarele întrebuințate în combaterea durerilor îşi au eficiența lor, dar adesea pot antrena efecte secundare nedorite (arsuri gastrice). Există totuși soluții naturale pentru înlăturarea suferinței, cum este acupunctura.

Acupunctura - eficientă în tratamentul durerilor localizate

Cum se derulează o ședință de acupunctură

Pentru a stabili diagnosticul, medicul evaluează mai întâi raportul dintre cei doi „poli energetici” (yin şi yang). În cazul durerilor articulare, se consideră că acestea nu au consecințe negative doar asupra mobilității fizice, mecanice, ci și asupra circulației energiei (qi) de-a lungul meridianelor de acupunctură.

Când organismul este sănătos, qi traversează cu ușurință barierele naturale. Oboseala, pozițiile incorecte sau bolile reumatismale provoacă în timp contracții ale musculaturii, crescând presiunea asupra discurilor intervertebrale. Consecința este producerea blocajelor energetice.

Prin plasarea unor ace fine în anumite puncte precis determinate, medicul încearcă să restabilească echilibrul yin-yang şi acționează implicit asupra inflamației. Tehnicile de acupunctură sunt eficiente în majoritatea durerilor localizate şi în special în puseele de sciatică, dacă nervul nu a fost comprimat în urma unei hernii de disc. Acul plasat într-un anumit punct de acupunctură, de pildă la nivelul degetului mic de la picior, eliberează energia de pe un meridian (al vezicii), ale cărui ramificații urmează traiectul nervului sciatic.

Dacă aveți dureri de sciatică, puteți apela la o tehnică simplă de presopunctură, masând degetele mici de la picioare, înainte de a lua alte măsuri…

Indicații
Acupunctura este eficientă mai ales în tratarea unor forme de reumatism ca lumbago, sciatică, puseuri de artroză.

Articolul precedentIncrezatoare si fabuloasa
Articolul următorTratamente de infrumusetare cu ulei de argan

Articol realizat de:

Elena Yvette este una dintre cele mai pasionate blogerițe, îi place să abordeze diferite subiecte, cum ar fi ultimele tendințe în materie de modă, cele mai noi știri mondene și multe altele. Descoperiți și voi viziunea unui blogger de calitate!