Bradul desfundă căile aeriene

Share

Bradul, mai exact siropul din mugure de brad este benefic pentru sănătatea căilor respiratorii și este frecvent folosit de către majoritatea oamenilor împotriva afecțiunilor cu care se confruntă.

Puţine alte vegetale şi chiar medicamente de sinteză îi depăşesc calităţile terapeutice, mai ales când este vorba de afecţiuni ale căilor respiratorii.

Bradul desfundă căile aeriene

Sistemul respirator este cea mai vulnerabilă parte a corpului, care poate fi ușor afectată de o serie de factori fizici, fiziologici și psihologici, cum ar fi răcelile, emoțiile negative, alimentația nesănătoasă etc.

Pastilele din rășină de brad

Dacă acestea sunt uscate bine, atunci se poate obține din ele o pulbere fină. Se consumă câte o jumătate de linguriță, cu o cantitate mică de apă, de 2-3 ori pe zi, între mese. Dacă rășina este proaspătă, se formează mingiuțe cât un sâmbure de cireașă, se pun pe farfurie și se țin în congelator 3 ore, după care se pun într-un borcan cu filet.

Tratamente din brad

  1. Infuzia din muguri de brad se folosește cel mai des pentru bolile nervoase sau pentru afecțiunile pulmonare. Această infuzie se obține dintr-o lingură de plantă la 250 ml de apă. Se beau 2-3 căni pe zi.
  2. Rășina de brad proaspătă se folosește pentru tratarea nefritei și a amigdalitei. Se mestecă rășina, până la rezolvarea bolii. Rășina atacă smalțul dinților, așa cp trebuie preparată cu alcool. Într-un pahar de alcool de minimum 80 de grade, se adaugă 3 linguri de rășină, amestecându-se foarte bine. După ce s-a dizolvat, se lasă să acționeze 24 de ore, după care se depozitează în sticluțe mici, închise la culoare.
  3. Decoctul de ramuri de brad este perfect pentru reumatism.
  4. Inhalațiile tratează laringita acută și cronică. Se pun câteva picături în apă fierbinte, se acoperă capul cu un prosop și se stă deasupra vasului aproximativ 10 minute. Acest tratament ajută la desfundarea căilor respiratorii, stopează răcelile sau activează circulația sanguină și reface pielea la nivelul feței.
  5. Siropul de brad ajută la calmarea tusei și a bronșitei. Se iau în fiecare zi câte 6-10 lingurițe de sirop de brad în miere.
  6. Anemia, anorexia se tratează cu ajutorul unei cure de două săptămâni, timp în care se iau, cu un sfert de oră înainte de masă, câte 2-3 linguri de sirop din mugure de brad.
  7. Pentru migrene, se consumă 4-5 linguri muguri de brad proaspeți, care se mestecă.
  8. Dacă iei sirop de mugure de brad pe stomacul gol, acesta redresează glicemia și reglează activitatea nervoasă, având efect intens în cazul oboselii sau stresului.
  9. În cazul afecțiunilor gastrice, se înmoaie o bucată de pâine într-o linguriță de tinctură de mugure de brad și se înghite pe stomacul gol. Se iau astfel de doze zilnic, timp de 12 zile.

Share
Abonează-te pe:Yve.ro news