Home / SANATATE / MEDICINA PREVENTIVA / Cuișoarele – antivirale la îndemână

Cuișoarele – antivirale la îndemână

Cuişoarele au o aromă specială, uşor înţepătoare şi gust foarte fin. Un studiu realizat la Universitatea Miguel Hernandez din Spania arată că acest condiment deţine supremaţia între mirodenii la capitolul antioxidanţi, dovedindu-se o excelentă alternativă a conservanţilor de sinteză.

Cuișoare

Cuişoarele sunt cunoscute pentru efectele antivirale, antibacteriene, antiseptice, analgezice (sunt utilizate în stomatologie) şi imunostimulante. Redau pofta de mâncare, optimizează digestia, stopează senzaţia de vomă, alină colicele, influenţează pozitiv sistemul nervos, ajută in cazul bolilor de ochi şi al inflamaţiilor urechii medii…

De asemenea, calmează tusea şi crizele de astm, sunt utile în caz de tuberculoză. Turnaţi peste patru cuişoare 250 ml apă clocotită, apoi ţineţi vasul acoperit zece minute. Ceaiul se foloseşte la gargara, pentru calmarea durerilor gingivale.