Cum ne putem purifica aerul în casă

Share

Atunci când eşti afară eşti înconjurat de noxe, fum de ţigară şi praf de care probabil te-ai săturat. Există posibilitatea să nu ştii că acelaşi lucru se întâmplă şi în locuinţa ta, de aceea îţi recomandăm să citeşti acest articol pentru a şti cum le poţi îndepărta.

Cum ne putem purifica aerul în casă

Cu toate că mulţi dintre voi consideră că în propria casă respiră un aer curat, lucrurile nu stau chiar aşa. Calitatea aerului poate fi de cinci ori mai proastă în locuinţa ta decât cea din exteriorul ei.

De exemplu, pe timpul iernii, pentru a nu pierde din căldura acumulată decizi să păstrezi mai mult timp geamurile închise folosind produse chimice pentru a da un miros plăcut încăperilor avute. În aerul locuinţei tale pe lângă praf se găsesc şi acarieni, bacterii, fungi, virusuri ce pot conduce la probleme grave de sănătate.

Printre obiectele ce mai pot polua aerul camerelor întâlnim aparatele electrice, lumânările parfumate, vopselele din zugrăveli, tapiţeria, sobele, mobila, umiditatea, hainele pe care le purtăm şi chiar şi aerul condiţionat.

Printre soluţiile îndepărtării aerului poluat din casă regăsim:

  1. Încălţămintea pe care o purtaţi ar trebui să stea afară, deoarece cu ea veţi aduce în casă şi urme de noroi, praf, dar şi alte mizerii. Ar trebui respectat mai ales în cazul în care aveţi copii care se joacă pe afară.
  2. Evitaţi folosirea produselor de curăţat ce au în compoziţia lor substanţe chimice, optând pe cele cu substanţe naturale. Aproximativ 50% din aceste produse ce au în alcătuirea lor substanţe chimice conţin hidroxidul de sodiu sau de potasiu ce dăunează plămânilor noştri. Aproximativ 20% din aceste produse prezintă substanţe cancerigene.
  3. Folosiţi plante ce curăţă aerul din atmosferă. Acestea pot curăţa încăperea de amoniacul şi formaldehida din încăpere.

Printre plantele care purifică aerul întâlnim:

  • Limba soacrei preferă un mediu umed, cum ar fi cel din baie. Aceasta te scapă de chimicalele din produsele de curăţat, din hârtia igienică.
  • Gerbera te scapă de tricoloretilena şi de benzen. Nu e foarte pretenţioasă, o poţi pune chiar şi în baie.
  • Crizantema te scapă de benzenul prezent în vopsele, produse din plastic, lipici, detergenţi. Este o plantă ce are o floare frumos colorată, care adoră lumina soarelui.
  • Aloe vera filtrează aerul din camere de benzen şi formaldehide. Are nevoie de multă lumină, fiind foarte iubitoare de soare.
  • Dracena cu margini roşii filtrează aerul de xilen, formaldehide. Aveţi grijă la faptul că aceasta creşte foarte înaltă, ajungând până la tavan, deci ar trebui să aveţi o cameră destul de înaltă pentru a o ţine.
  • Filodendron cu frunze în formă de inimă. Şi aceasta filtrează compuşii chimici volatile, cum sunt formaldehidele. Nu e indicată dacă aveţi copii sau animale, deoarece frunzele acesteia sunt otrăvitoare.

Cu toate că este frig afară iarna lăsaţi totuşi pentru zece minute ferestrele deschise. Veţi considera că veţi cheltui prea mulţi bani pe căldura pe care o pierdeţi, dar veţi fi câştigat pe alte planuri: veţi fi mai sănătoşi, economisind banii care ar fi trebuit să meargă pe sănătate. Mai ales dimineaţa este binevenit acest lucru, deoarece razele ultraviolete sunt foarte puternice şi omoară bacteriile din locuinţa voastră…


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news

Articole recente