Factorii care afectează creierul

168

Creierul este organul care procesează absolut toate informațiile pe care le primeşti de la mediul înconjurător, precum şi managerul celorlalte organe interne. Acesta poate fi afectat de numeroşi factori interni şi externi. N-ai cum să te fereşti chiar de toţi, dar unora le poţi reduce influenţa negativă!

Factorii care afectează creierul

Mediul
Acesta este responsabil de toate toxinele care pătrund în corpul tău. Pe lângă noxe, te lupţi zilnic cu aparatura ce-ţi poate afecta funcţia cerebrală — mă refer aici la televizor şi la telefonul mobil. Și jocurile pe calculator, practicate în mod frecvent, mai ales la o vârstă fragedă, îşi pun amprenta în mod negativ asupra bunei funcţionări a creierului.

Lipsa odihnei
Îţi dă peste cap întregul organism, nu doar activitatea cerebrală. La cât de mult este solicitat în timpul zilei, creierul are nevoie măcar de opt ore de odihnă pe timpul nopţii. Dacă vrei să te simţi şi odihnită dimineaţa, este bine să mergi la culcare cu cel puţin o oră înainte de miezul nopţii.

Deshidratarea
În lipsa apei, creierul are de suferit şi începe să devină leneş. Bea apă plată aşa cum spune medicul, adică doi litri în fiecare zi…

Alimentele nepotrivite
Creierul are nevoie de hrană ca să funcționeze la cote optime. Chiar dacă îşi ia energia din zaharuri şi glucoză, asta nu înseamnă că e bine să mănânci multe dulciuri. Poţi alege o sursă mai bună: carbohidrații complecși, dar nu uita de alimentele bogate în Omega-3 și nici de proteine!