Fasolea scade colesterolul

Share

Există zeci de tipuri de fasole însă diferenţa notabilă rezidă in coloritul boabelor, mai puţin în ceea ce priveşte aportul nutritiv şi proprietăţile terapeutice.

fasole

Albe, roşii, roz, maro, negre sau pestriţe, boabele fierte optimizează digestia şi previn instalarea a nenumărate boli. Deşi furnizează cam multe calorii (o jumătate de ceaşcă de fasole uscată are cam 120 de calorii), indicele glicemic scăzut şi carbohidraţii complecşi, care menţin nivelul optim al zahărului din sânge, permit ca acest aliment să poată fi inclus în dieta diabeticilor.

De asemenea, reprezintă o sursă foarte bună de vitamine din complexul B, de potasiu, seleniu, magneziu şi calciu. Fasolea deţine importante cantităţi de fibre, dovedindu-se unul dintre cele mai utile laxative naturale.

Ajută şi la scăderea nivelului colesterolului şi grăsimilor sangvine, favorizând deopotrivă eliminarea carbohidraților simpli din organism. O farfurie de fasole gătită aduce în jur de 15 g fibre, adică mai mult de jumătate din necesarul zilnic al unui adult. Proteinele furnizate nu vin acompaniate de lipide, jucând un rol antiinfecţios important, grăbind vindecarea rănilor şi contribuind la regularizarea enzimatică şi hormonală…

Tot în fasole se găsesc cele mai bune glucide, ce se absorb încet şi menţin senzaţia de saţietate mai mult timp, fiind o sursă de energie pentru muşchi şi creier.


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news

Articole recente